CHP'den Paris katliamına ilişkin Erdoğan'a 'MİT' sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 9 Ocak 2013’te üç kadın devrimcinin hayatını kaybettiği Paris katliamına ilişkin ortaya çıkan yeni iddiaları Başbakan Erdoğan'a sordu.

CHP'den Paris  katliamına  ilişkin Erdoğan'a  'MİT' sorusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şu şekilde: "9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katil zanlısı olarak yakalanan Ömer Güney'in MİT mensuplarıyla suikastı planladığı görüşmeye ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarından sonra, şimdi de Güney'in MİT'le irtibatına dair güçlü bir delil daha ortaya çıkmıştır. Karşı Gazete'nin haberine göre Güney'in telefonunda kayıtlı olan 13 numaradan biri MİT'e ait. Gazetenin haberine göre Güney'in telefonundaki rehberinde 0 442.. ile başlayan numara MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'na ait. Bu bağlamda; Ömer Güney'in MİT'le irtibatlı olduğuna dair güçlü iddialar bulunmasına rağmen neden bu konuda herhangi bir açıklama yapmamaktasınız? Güney'in MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'yla nasıl bir ilişkisi bulunmaktadır? Fransa Adalet Bakanlığı, Güney'in telefonlarında kayıtlı bulunan beşi sabit, sekizi mobil olan 13 numaranın kime ait olduğunu sorduğu halde neden henüz bir yanıt vermediniz? Paris cinayetlerinin MİT tarafından planlandığına dair kamuoyunda güçlü bir kanaat ortaya çıkmışken, bu konunun netliğe kavuşturulması için herhangi bir idari çalışma yürütülmekte miydi? Yürütülüyorsa, aradan bir yılı aşkın süre geçtiği halde neden bir sonuca ulaşılmamıştır?"

Tanrıkulu Erdoğan’dan şu sorulara yanıt istedi:

Ömer Güney'in MİT'le irtibatlı olduğuna dair güçlü iddialar bulunmasına rağmen neden bu konuda herhangi bir açıklama yapmamaktasınız?

Güney'in MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'yla nasıl bir ilişkisi bulunmaktadır?

Fransa Adalet Bakanlığı, Güney'in telefonlarında kayıtlı bulunan beşi sabit, sekizi mobil olan 13 numaranın kime ait olduğunu sorduğu halde neden henüz bir yanıt vermediniz?

Paris cinayetlerinin MİT tarafından planlandığına dair kamuoyunda güçlü bir kanaat ortaya çıkmışken, bu konunun netliğe kavuşturulması için herhangi bir idari çalışma yürütülmekte miydi? Yürütülüyorsa, aradan bir yılı aşkın süre geçtiği halde neden bir sonuca ulaşılmamıştır? / ajanslar
Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER