Şemdinli'de AK Parti'lilere saldırı: 2 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde bayrak asan AK Parti'lilere yönelik kimliği belirsiz kişi yada kişilerce taşlı saldırı yapıldı. Saldırı da 2 kişi yaralandı.

Şemdinli'de AK Parti'lilere saldırı: 2 yaralı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Edinilen bilgilere göre, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde, cumhuriyet caddesinde bayrak asma çalışması yapan AK Parti Şemdinli Belediye Başkan adayı Fikri Algül ile beraberindeki partililere yönelik, Şemdinli Yavuz Sultan Selim İlokulu mevkinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce taşlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda AK Parti Şemdinli Gençlik Kolları Başkanlığı üyelerinden Şefik Özer (25) ile Özal Özer (28) yaralandı.

Yaralılar Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

AK Parti Şemdinli Belediye Başkan Adayı Fikri Algül: 'Bayrak asarken saldırıya uğradık' 

AK Parti Şemdinli Belediye Başkan adayı Fikri Algül, yaptığı açıklamada, "seçim çalışması için cumhuriyet caddesinde Şemdinli Yavuz Sultan Selim İlkokulu mevkinde parti bayraklarını asıyorduk. Önce taşlı saldırıya maruz kaldık, ardından da tahminimizce av tüfeği olan silahlı saldırıya uğradık. Saldırıda gençlik kolları üyemiz Şefik Özer başından, Özal Özer ise ayağından yaralandı. Yaralılarımızı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına aldık.  Çok şükür sağlık durumları iyi. Bu süreçte adaylıktan çekilmemiz yönünde sürekli tehdit alıyorduk. Çok fazla baskı söz konusuydu. Çalışmalarımız baskıya, tehdite rağmen devam ediyor. Son aşaması da bu oldu"dedi.

BDP Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayı Seferi Yılmaz : 'Olayı araştırıyoruz'


BDP Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayı Seferi Yılmaz; " seçim çalışmalarımız kapsamında mahalledeydik. Olayın nasıl yaşandığını bizlerde bilmiyoruz ve araştırıyoruz. Bu süreçte böylesi olayların yaşanmasını doğru bulmuyoruz. Olayda iki kişinin yaralandığı haberini aldık. Ancak yaralananların silahla yaralandığına dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Hastanede aldığımız bilgilere göre yaralıların durumu iyi. Bizde bu olayın takipçisi olacağız. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Hakkari Emniyet Müdürü Ergüder: Silahla Yaralanma Görünmüyor

Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Şemdinli ilçesinde Ak Parti'lilere yönelik yapılan saldırıya ilişkin, "Şu ana kadarki bulgularda silahla yaralanma görünmüyor" dedi.

İl Emniyet Müdürü Ergüder, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılar Şefik ve Özal Özer'in muayenesinde, doktorların, ateşli silahla yaralanma bulgusuna rastlamadığını belirttiğine işaret eden Ergüder, "Saldırı sonucu aracın camı patlamış ve bu silah patlaması gibi algılanmış olabilir. Aracın içinde taş parçaları var. Şu ana kadarki bulgularda silahla yaralanma görünmüyor. Olay yeri inceleme ekipleri, çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılar Şefik ve Özal Özer'in, tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi.



Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 10:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA AKCAN
MUSTAFA AKCAN - 10 yıl Önce

kardeşlerime acil şifalar diliyorum....

MEHMET
MEHMET - 10 yıl Önce

olayi şiddetle kiniyorum.

barış
barış - 10 yıl Önce

yazıklar olsun neden böyle yapılıyo şimdi hele hele bu süreçte neyse yakıştıramadım memleketimin insanına. olayı şiddetle kınıyorum...

semzinali
semzinali - 10 yıl Önce

sizler belediyeyi semzinanda zor gorursunuz ve bunu bildiginiz icin prakotorluge bas vuruyursunuz

SIRADAKİ HABER