Türk: HDP Alevilerin de partisi

HDP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Pınar Türk, Bornova’da seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Alevilerin artık CHP'ye ihtiyacı olmadığını vurguladı.

Türk: HDP Alevilerin de partisi
HDP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Pınar Türk, Bornova’da seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Alevilerin artık CHP'ye ihtiyacı olmadığını vurguladı.


Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) seçim çalışmaları Bornova Atatürk Mahallesi'nde açılan büro ile devam etti.

Açılışa HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Pınar Türk ile HDP Bornova Belediye Eşbaşkan Adayları Orhan Ayhan ve Nevin Aytekin katıldı.

Açılışta konuşma yapan Nevin Aytekin, Bornova'yı mahalle, genç ve kadın meclisleri ile yöneteceklerini belirterek, mahallenin sorunlarına değindi. Mahalledeki baz istasyonu sorununa mahalle halkının karar vereceğini dile getiren Aytekin, "Semtimizin nüfus yoğunluğu çok fazla ama maalesef burada bir hastanemiz yok. Hastalarımız için merkeze inmek zorunda kalıyoruz. Mahallemizde gençlerimize, kadınlarımıza özel yaşam alanlarımız yok" dedi.

Üniversite öğrencilerinin sorunlarına da değinen Aytekin, şunları söyledi: "İlçemizde çok sayıda üniversite öğrencisi var ve bu öğrenciler barınma ve yurt sorunları yaşıyorlar. Yine bu sorunların çözümüne, üniversite öğrencilerimiz karar verecek."

Aytekin, "Hastalarımız ve çocuklarımız için bakım evleri açacağız. Ama bunları yapmak için de hepimizin birlikte çalışması gerekiyor" dedi.

Mahallede yaşayan Alevilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Pınar Türk ise "Biz devletin, cemaatin Alevisi olmayacağız. Alevilerin artık CHP'ye ya da AKP'ye ihtiyacı yok. HDP var. HDP, Alevilerin de partisidir. Kimliğimizi, inancımızı artık sömürtmeyelim. Halkların Demokratik Partisi'ni sandıktan birinci parti olarak çıkaralım. Yerelden genele halkın iktidarını kuralım" dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 22:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER