Şemdinli'de 'Anadil' Yürüyüşü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi TZP Kurdî öncülüğünde, "21 Şubat Dünya Anadil Günü" dolayısıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

TZP Kurdî öncülüğünde, "21 Şubat Dünya Anadil Günü" nedeniyle Şemdinli KURDİ-DER binası önünde bir araya gelen vatandaşlar ellerinde "ez zimane dayika wve dixazim, Ne ji Zimanê Dayika Biyanî, Zimanê Kurdî Bila Bibe Zimanê Fermî", " Zimanên Xelkê Wek Cil û Bergên Mirov in, lê zimanê mirov ji wek çermê mirov e." afişleriyle yürüyüşe geçerek BDP ilçe seçim bürosu önüne geçti.

Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP İlçe Başkanı Nusret Akbaş, Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Seferi Yılmaz ve Nahide Yıldız, Derecik Belediyesi Eş Başkan Adayları Cabbar Taş ve Berivan Avcı, KESK, Sivil Toplum Kuruluşları, MEYA-DER, BDP yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri ile Belediye Meclis Üyeleri'nin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş sırasında “Bê ziman Jiyan nabe” sloganları atıldı. 

BDP Şemdinli İlçe Seçim İrtibat bürosu önünde toplanan kitle adına Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDİ-DER) Şemdinli Şubesi Başkanı Hamza Arslan bir açıklama yaptı.

Arslan açıklamasında Anadili'n önemine vurgu yaparaka herkesin anadiline sahip çıkması gerektiğini belertti.

Yapılan basın açıklamasının ardında kitse sloganlar eşliğinde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER