CHP'de Aylin Nazlıaka için ihraç istemi

CHP’li bir milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini indirdiğini öne süren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın disipline sevk edilmesine karar verildi.

CHP'de Aylin Nazlıaka için ihraç istemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdi.

Atatürk posteri tartışmasıyla ilgili olarak üç CHP milletvekilinin hazırladığı rapor, bugünkü merkez yönetim kurulu toplantısında ele alındı.

Toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Nazlıaka’nın kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesi için parti meclisinden görüş isteme kararı alındığını duyurdu.

Aylin Nazlıaka, ismini vermediği bir milletvekilinin Meclis’teki odasından Atatürk posterini indirdiğini öne sürmüştü.

Nazlıaka ile ilgili karar Parti Meclisi’nde de değerlendirilecek.

Nazlıaka’dan açıklama

Kararın ardından açıklama yapan Nazlıaka şunları söyledi:

“Atatürk’ün portresinin ‘çöpe atılması’ gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır. Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER