Çınar'da 5 çocuk hastaneye kaldırıldı

IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırısı sonucunda bölgeden ayrılarak Kuzey Kürdistan’a gelen ve Amed’in Çınar ilçesine yerleştirilen Êzîdî ailelerin 5 çocuğu yüksek ateş, ishal ve kusma nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Çınar'da 5 çocuk hastaneye kaldırıldı
IŞİD çetelerinin Şengal’e saldırısı sonucunda bölgeden ayrılarak Kuzey Kürdistan’a gelen ve Amed’in Çınar ilçesine yerleştirilen Êzîdî ailelerin 5 çocuğu yüksek ateş, ishal ve kusma nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 3 çocuk ayakta tedavi edilirken, 2 çocuğun tedavisi sürüyor.


Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin Şengal’e saldırıları ardından bölgeyi terk ederek Kuzey Kürdistan’a gelen Êzîdî ailelerden Çınar’a yerleştirilenlerin 5 çocuğu hastaneye kaldırıldı. Çınar Belediyesi Buğday Borsası binalarına yerleştirilen ailelerin 5 çocuğu yüksek ateş, ishal ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.

Buğday Borsa binasına yerleştirilen ailelerin ihtiyaçlarının tespit çalışması da sürdürülüyor.

Çınar Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Cengiz ve Rukiye Eryılmaz, sorunların yerinde tespiti ve çözümü için aileler ile bir araya geldi. Çınar Belediyesi olarak olanaklarının elverdiği hiçbir sorumluluktan kaçmayacaklarını ifade eden Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Cengiz, “Çınar olarak Ezîdî kültürüne yabancı değiliz. Bundan 10-15 sene önce Çınar’da Ezîdîler yaşardı. Daha sonra hepsi Avrupa’ya gitti. Bu günde diyaloglarımız sürüyor onlarla. Tatillerde Çınar’a geliyorlar. Ondan dolayı burası sizin evinizdir. Ne tür ihtiyaçlarınız varsa bunları rahatlıkla bize iletebilirsiniz. Yaşanan her tür sorunun üstesinden gönüllü bir birliktelikle altından kalkabiliriz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER