Cizre'de ambulansın girişi engelledi, 35 günlük bebek hayatını kaybetti

Cizre Nur Mahallesi’nde dün akşam 35 günlük bir bebeğin rahatsızlanmasının ardından çağrılan ambulansın girişine polisler izin vermedi ve bebek hayatını kaybetti.

Cizre'de ambulansın girişi engelledi, 35 günlük bebek hayatını kaybetti

Çatışmasızlık sürecinin sona ermesinin ardından olaylar yaşanmaya devam ediyor. Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi’nde dün akşam rahatsızlanan Muhammed Tahir Yaramış isimli 35 günlük bebek, polislerin mahalleye ambulansın girmesini engellemesi sonucu hayatını kaybetti.

DİHA’nın haberine göre; çocuğunun rahatsızlanmasının ardından Acil 112’yi aradığını ve ambulansın evlerine 100 metre ilerisinde bulunan Saltan Sokağı’nın başına kadar geldiğini belirten baba Abdullah Yaramış, “Sokağın başında bekleyen zırhlı araç ambulansın bizim eve gelmesini engelledi. Ambulans bir süre orada durduktan sonra geri gitti” dedi.

Defin işlemleri gerçekleştirilemiyor

Nur Mahallesi’nde polislerin attığı bomba sonucu vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla dün akşam yaşamını yitiren Sait Çağdavul (19) isimli gencin cenazesi, dün akşam saatlerinden beri Nur Mahallesi’nde bulunan camide bekletiliyor.

Polislerin mahalleye ambulansların girmesini engellediği için mahallede bekletilen Çağdavul’un cenazesi, ulaştırılabilinirse otopsi işlemlerinin ardından defnedilmesi bekleniliyor.

Nur Mahallesi’nde bulunan Sait Çağdavul, 35 günlük Mehmet Tahir Yaramış isimli bebeğin yanı sıra Cizre Devlet Hastanesi’nde bulunan önceki gün polislerce öldürülen Mehmet Emin Levent (21) ve yaşanan patlamalar nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Hacı Ata Borçin (70) ve Xetban Bülbül (65) isimli yurttaşların cenazeleri de defnedilemiyor.

İlçeye girişler kapalı

İlçeye İdil, Silopi ve Nusaybin yollarından sağlanan tüm girişler kapalı ve dükkanların açılmasına da izin verilmediği belirtiliyor.

Gazetecilere ateş açıldı iddiası

Cudi, Nur, Yafes ve Sur mahallelerindeki gelişmeleri takip eden DİHA muhabirlerine zırhlı araçlardan ateş açıldığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER