Cizre'de gençler polisle çatıştı

Cizre’de Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’nin (YDG-H) kuruluş yıldönümünü kutlamak için Nusaybin Caddesi’ne çıkarak gösteri yapan yüzleri kapalı gençler ile polisler arasında gece geç saatlere kadar çatışmalar yaşandı.

Cizre'de gençler polisle çatıştı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam saatlerinde yüzleri kapalı gençler YDG-H’nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için Nusaybin Caddesi’ne çıkarak, yolu iki yönlü trafiğe kapattılar ve kimlik kontrolü yapmaya başladılar.

Kontroller sırasında da sokak başlarını ve caddelerde kurdukları barikatlar arkasında da siper alan çok sayıda genç sık sık “Biji Serok Apo” ve “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganlarını attı.

Uzun süre devam eden kimlik kontrolünün ardından çok sayıda akrep tipi zırhlı araç ve TOMA’lar eşliğinde Nusaybin Caddesi’ne gelen polisler gençlere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Polisin müdahalesine gençler de taş ve molotof kokteylleri karşılık verdi. Atılan birçok motolofun zırhlı araçlara isabet etmesiyle, araçlar alev aldı. TOMA’lar da sık sık alev alan zırhlı araçlara müdahale ederek söndürmeye çalıştı.

Polis ile gençler arasında akşam saatlerinde çıkan çatışmalar gece geç saatlerde gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla sona erdi. / anf

 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER