Aydar: Meclis kapanmadan müzakere yasası çıkarılmalı

Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi ve KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar dün akşam İMC TV’de yayınlanan Gündem Müzakere’ye konuk oldular.

 Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi ve KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar dün akşam İMC TV’de yayınlanan Gündem Müzakere’ye konuk oldular. Aydar ve Kartal Türkiye’ye dönüşlerine, çözüm sürecine ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin birçok merak edilen soruya cevap verdiler.

Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal ve KCK Yürütme Konseyi ve KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar İMC TV’de yayınlanan Gündem Müzakere programında gazetecilerin sorularını yanıtladılar. Hüseyin Yayman, Aydın Engin ve Mesut Yeğen’nin sorduğu sorulara yanıt veren Kartal ve Aydar mahkemenin kendileri hakkında çıkardığı kararı değerlendirerek, kendilerinin gelişinin önemli olmadığını ve asıl önemli olanın siyasi düşüncelerinden tutuklu siyasilerin olduğunu ve bu yüzden yasal özgürlük koşullarında dönmelerinin söz konusu olduğunu ve Ak Parti hükümetinin yasal düzenlemeler yapmasının gerekli olduğunu söyledi.

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar müzakere sürecine ilişkin şöyle konuştu: “Şu anda beklentimiz Meclis kapanmadan müzakere yasasının Meclis’ten geçirilmesidir. Yani bu konuda söylenenler var, bu konuda yapacağız diyenler var, bu konuda konuşmalar var. Bu çerçevede zaman zaman basına da çıkıyor hazırlıklar yapılıyor.  Bizim en kısa süredeki beklentimiz en kısa sürede bir müzakere yasasının çıkması, yani üzerinde beraber, mutabık olduğumuz bir yasanın, ve bu yasa çerçevesinde artık ona uygun adımların atılmasıdır. Bizim beklentimiz bu yönde, bize söylenen budur.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER