Cudi'deki yangın Van'da protesto edildi

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Van İl Ekoloji Meclisi tarafından Cudi Dağı’nda günlerdir süren yangına müdahale edilmemesi protesto edildi.

Cudi'deki yangın Van'da protesto edildi
Cudi Dağı’nda devam eden yangında devletin takındığı tutum her kesimden tepki toplamaya devam ediyor. Mezopotamya Ekoloji Hareketi Van İl Ekoloji Meclisi’de yaptığı basın toplantısıyla devletin yangını söndürme girişiminde bulunmamasını kınadı. DBP Van İl binasında yapılan  açıklamaya HDP Van milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Adem Özcaner, Tuğba Hezer, HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Derya Hayva ve DBP il Eş Başkanları Hamiyet Şahin, Münir Aras, il ve ilçe yöneticileri, DTK Ekoloji Meclisi üyeleri ile halk katıldı.


DTK Ekoloji Eş Sözcüsü Fatih Şahin, TSK’nın Cudi Karaçam ormanlarını top atışlarına tutarak yangına neden olduğuna dikkat çekti.  Şahin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ‘Dicle ve Fırat nehirleri Sakarya ve Meriç’in kardeşidir. Cudi ve Gabar dağları Kaçhkar ve Erciyes’in dostudur’ sözlerine vurgu yaparak Kürt ve Türk halklarına barış dalı uzatıldığı halde Kürdistan’ın mahşer yerine döndüğünün altını çizdi.

Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasında kurulan barajlar, yapılan kalekollar, maden ocaklarının oluşturduğu tahribatlara değinen Şahin, “Yok olan Zilan, sular altında kalan Hasankeyf, yanan Cudi, parçalanan Roboskî, tutsaklaştırılan Botan, Zap, Munzur. Bu topraklar artık ekolojik tahribatlara yeter diyor” ifadelerini kullandı.

Şahin son olarak Cudi’nin Nuh tufanında zeytin dalıyla gelen güvercinin barış sembolü olduğunu kaydederek, barışa ihtiyaç duyulan bugünlerde Cudi ormanlarının devlet eliyle yakılmasını kınadıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER