Cumhurbaşkanı Gül internet yasasını onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İnternet Yasasını onayladı. Gül yasayı onayladığını twitter adresinden bildirdi. Gül sakıncalı 2 maddenin düzenlenmesi için yasayı onayladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül internet yasasını onayladı
 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İnternet Yasasını onayladı. Gül yasayı onayladığını twitter adresinden bildirdi. Gül sakıncalı 2 maddenin düzenlenmesi için yasayı onayladığını söyledi.


AKP Hükümeti tarafından, sansür içermesi nedeniyle yoğun tepkilere rağmen Meclis’ten geçirilen “İnternet düzenlemesi” ile ilgili yasa, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayından geçti. Cumhurbaşkanı Gül, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada internet yasasını onayladığını duyurdu. Gül, twitter'den şu tweetleri paylaştı:

Bir süredir gündemdeki internet yasası hakkında yoğun mesajlar gönderiyorsunuz. Mesajlarınızda özellikle iki husus üzerinde itirazlar ilettiniz. Bu iki noktaya ilişkin sakıncaların esasen ben de farkındaydım. Nitekim, hükümetimizle temasa geçip bu iki noktaya ilişkin düşüncelerimi paylaşmış ve bunların düzeltilmesini istemiştim. Memnuniyetle görüyorum ki iki maddeyle ilgili kaygılar yarın yeni bir yasal düzenlemeyle giderilecek. Bu düzenlemenin süratle gerçekleşmesine fırsat vermek için Macaristan'dan döner dönmez önümdeki yasayı onayladım. Hükümetimiz ve siyasi partilerimize gösterdikleri anlayıştan ötürü teşekkür ederim. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.

'İNTERNET DÜZENLEMESİ YASAL SÜREÇLE ÇIKACAK'

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Recai Berber ile birlikte Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerle temasa geçti. Görüşmelerin ardından Bakan Elvan gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İnternet düzenlemesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği kararın önemli olduğunu belirten Lütfi Elvan, "Özel hayatın gizliliğine yönelik, yeni yapacağımız düzenleme ile yine TİB başkanlığı herhangi bir özel hayatın gizliliği söz konusu olduğu anda gecikmesinde sakınca bulunan hallerde yine bu engellemeyi yapacak ama 24 saat içerisinde Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvuracak. Almış olduğu bu karara yönelik olarak, mahkeme kararına göre TİB Başkanlığı, gereken uygulamayı gerçekleştirecek. Her husus mahkeme kararına bağlanmış oldu. Tasarı şu anda Cumhurbaşkanlığımızda, eğer Cumhurbaşkanlığımız tarafından bir onaylama söz konusu olursa, yasa onaylanır onaylanmaz, biz de Meclis'te bununla ilgili süreci başlatacağız. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Cumhurbaşkanımızın onaylaması halinde biz bu hafta bu düzenlemeyi yapacağız" diye konuştu.

Elvan, bu değişiklikleri, Genel Kurul'da veya Genel Kurul'da olamıyorsa, yeni bir teklif vererek ilgili komisyonda görüşüp yasal süreç neyse bunu sağlayacaklarını da ifade etti.

 

Trafik bilgisi tanımının yeniden gözden geçirildiğini belirten Lütfi Elvan, "Trafik bilgileri, herhangi bir şekilde kullanılmak isteniyorsa mutlaka bir mahkeme şartı aranacak. Bu TİB Başkanlığı'na bildirilecek. Bu TİB Başkanlığı da mahkeme kararını istinaden o bilgileri diğer sağlayıcılardan temin edip taraflara aktaracak. Mahkeme kararı şartı arıyoruz" dedi.

‘BİRÇOK ÜLKEDE VAR' SAVUNMASI!

İnternet düzenlemesini, birçok ülkede uygulandığını ileri sürerek savunan Lütfi Elvan, "Bu yapılan düzenleme birçok ülkede olan düzenlemeler. Fiili olarak uygulanabilecek olana düzenlemelerdir. Daha önceden burada bir mağduriyet söz konusu idi. Kişilik haklarının gasp altına alınması söz konusu idi. Bunları ortadan kaldırıyoruz" dedi.

Basın mensuplarının “Cumhurbaşkanı uyardı mı veto gelecek mi?” şeklinde yönelttiği soruya ise Lütfi Elvan, "Hayır efendim Sayın Cumhurbaşkanımız, sizlere de açıkladı. İki temel alanda, bir değerlendirme yapılmasını istedi. Biz de o alanda değerlendirmemizi yaptık. Ve bu şekilde bir değerlendirmeyi yapacağız. Cumhurbaşkanımızın onaylaması halinde biz bu hafta bu düzenlemeyi yapacağız" yanıtını verdi. Özel hayatın gizliliğine ilişkin Elvan, "Sizlerin de başına gelebilir. Evli veya nişanlı bir çiftin, özel bir görüntüsünün yayınlaması ile intihara teşebbüs edebiliyor. Bir saatin bile önemi var. Geçici olarak bir durdurma hadisesi. Geçici olarak bu durduruluyor. Mahkemeye başvuruyor. Mahkeme kararı neyse o uygulanacaktır" sözleriyle savundu. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER