Cumhuriyet dağıtımına polis baskını

Charlie Hebdo’nun bugünkü sayısından bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacağı haberleri üzerine, ”gazetesinin dağıtıldığı kamyonlara matbaa çıkışında baskın düzenlendiği” duyuruldu.

Cumhuriyet dağıtımına polis baskını

Fransa’nın başkenti Paris’teki ofisi saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisi, olayın ardından ilk sayısı bugün raflarda yer alacak.

Charlie Hebdo’nun bugünkü sayısından bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanacağı haberleri üzerine, ”gazetesinin dağıtıldığı kamyonlara matbaa çıkışında baskın düzenlendiği” duyuruldu.

‘Cumhuriyet dağıtımına polis baskını” şeklinde verilen haberde bir dayanışma örneği olarak Charlie Hebdo seçkisinin yayınlandığı sayılarının basıldığı İstanbul Esenyurt’taki Doğan Printing Center çıkışında, Yay-Sat’a ait kamyonları matbaadan çıkarken durduran polis ekiplerinin yaklaşık 40 dakika süreyle Cumhuriyet gazetesini kontrol ettiği belirtildi.

Olayın gece saat 01.10 sıralarında gerçekleştiği belirtilirken, iddiaya göre incelemenin ardından savcının izniyle kamyonların dağıtıma çıkmasına izin verildi.

Gece saat 00.00 sıralarında gazete binasının önünde gazeteye çıkan sokaklar polis tarafından trafiğe kapatılırken zırhlı bir polis aracı gazete binası önünde beklemeyi sürdürüyor.

Saat saat 01.00’dan itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi’ni Abide-i Hürriyet Caddesi’ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı. polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin de nöbet tuttuğu belirtiliyor.

Bu arada bazı vatandaşların ise Cumhuriyet gazetesini protesto etmek için binaya yakın bir yerde beklediği iddia ediliyor.

Gazeteden açıklama

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer şu açıklamayı yaptı:

“Yazarlarını terör saldırılarında yitiren Cumhuriyet, Charlie Hebdo katliamının acısını çok iyi anlamaktadır.

“İfade özgürlüğüne yönelik bu saldırıyı en şiddetli biçimde kınadık. Dayanışmamızı haber ve yorumlarımızla gösterdik.

“Bu dayanışmanın parçası olarak Charlie Hebdo’nun özel sayısından 4 sayfalık bir seçkiye bugün gazetemizde yer veriyoruz.

“Bu seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik.

“Cumhuriyet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ifade özgürlüğünü savunmaya var gücüyle devam edecektir.

“Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik.”

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER