DBP'den Lice tepkisi: Bu hakareti asla kabul etmeyeceğiz!

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Lice'nin Sisê köyünde efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz'ın büstünü yıkmak isteyen askerlerin bir kişinin hayatına mal olan saldırılarına tepki gösterdi.

DBP'den Lice tepkisi: Bu hakareti asla kabul etmeyeceğiz!
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Lice'nin Sisê köyünde efsanevi gerilla komutanı Mahsum Korkmaz'ın büstünü yıkmak isteyen askerlerin bir kişinin hayatına mal olan saldırılarına tepki gösterdi. Askerlerin büstü indirdikten sonra heykelin başına ayaklarını koyduğunu belirten BDP, "Bu, bir halkın değerlerine açıkça hakaret etmektir" dedi.


Sabah saatlerinde PKK mezarlığına yönelik yapılan asker baskını ve bir kişinin hayatını yitirmesine neden olan silahlı saldırıya ilişkin açıklamada bulunan DBP,  "Saldırıda pek çok yurttaşımız yaralanırken Mehdin Taşkın adlı yurttaşımız da yaşamını yitirmiştir. Saldırıda Mahsum Korkmaz heykeli yerinden alınmış, mezarların bir kısmı asker kurşunlarıyla tahrip edilmiştir" dedi

"Güvenlik" güçlerinin saldırıda ağır silahlar kullandığı ve saatlerce sivil halkın bulunduğu alana ateş açtığını belirten DBP,  "Saldırı alanında binlerce boş kovan bulunmaktadır. Bununla birlikte saldırıda yaşamını yitiren Mehdin Taşkın’ın ön otopsi raporuna göre başından tek kurşunla yaşamını yitirmesi,  hedef gözetilerek ateş açıldığı şüphesi doğurmaktadır" ifadelerini kullandı.

BDP, heykelin indirilmesi ardından askerler tarafından yapılan muameleye de sert tepki göstererek, bu hakareti asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Açıklamada şöyle denildi: "Sosyal medyaya yansıyan fotoğraflara göre askerler Mahsun Korkmaz'ın heykelini yıktıktan sonra 1990’lı yılların savaş görüntülerini hatırlatırcasına heykelin başına ayaklarını koyarak fotoğraf çekmiştir. Bu, bir halkın değerlerine açıkça hakaret etmektir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi tarihi direnişle dolu olan bu halk bu hakareti asla ama asla kabul etmeyecektir.

Şimdiye kadar olduğu gibi AKP hükümeti yine halkın en büyük değerleriyle oynama çabası içerisindedir. Fakat tarihsel olarak da bilindiği gibi Kürt Halkı değerlerine her zaman sahip çıkmıştır, bugünden sonra da çıkacaktır. Böylesi bir durumun yaşanmasının "demokratiklesme" söylemlerinin yoğunca geliştirildiği bir döneme denk getirilmesi manidardir. AKP hükümetini bu tür saldırgan tutumlardan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Halkımıza ve halkın değerlerine yönelik bu kontrolsüz ve acımasız saldırıyı kınıyor, sivillere ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmasını, soruşturma boyunca yetkililerin açığa alınmasını talep ediyoruz.

Saldırıda yaralanan yurttaşlarımıza şifa, yaşamını yitiren Mehdin Taşkın’a rahmet, yakınları ve halkımıza başsağlığı diliyor, hesabının sorulacağını belirtiyor, Kürdistan halkını değerlerini güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz. "

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER