De Mistora PYD ile 'Suriye çözümünü' görüştü

Cizîr Kantonu’na bağlı SeBirleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Rojava’da var olan kantonal sistemin Suriye’deki demokratik çözüm için en iyi model olacağını BM yetkililerine aktardıklarını söyledi.rêkaniyê’nin sınır komşusu olan Ceylanpınar’a özel birlikler sevk edildi.

De Mistora PYD ile 'Suriye çözümünü' görüştü

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya gelen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Rojava’da var olan kantonal sistemin Suriye’deki demokratik çözüm için en iyi model olacağını BM yetkililerine aktardıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve beraberindeki 4 kişilik bir heyet, Cenevre’deki Suriye görüşmeleri kapsamında üç kişilik PYD heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi. BM Merkez’inde gerçekleştirilen görüşmeye PYD adına Eşbaşkan Salih Muslim, PYD Avrupa Temsilcisi Abdulselam Mustafa ve PYD Özerk Yönetim Sözcüsü Sinnem Muhammed katıldı.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren PYD Eşbaşkanı Muslim, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, Suriye’de siyasi bir çözümün sağlanması için bu tür görüşmelerin önemine dikkat çekti. Muslim, BM Sözcüsüne Rojava’daki sistemin Suriye’deki demokratik çözüm için bir model olduğunu, BM’nin bunu önemsemesi çağrısında bulunduklarını söyledi.

YPG’nin DAIŞ’a karşı verdiği mücadeleyi genel hatlarıyla bir kez daha de Mistura’ya hatırlattıklarına dikkat çeken Müslim, bu mücadelenin sadece bölgedeki Kürt halkı için değil burada bulunan bütün halkların mücadelesi olduğunu söyledi.

Suriye’de iç savaşın başladığı tarihten günümüze kadar Kürtlerin bölgede oynadığı barışçıl role dikkat çektiklerini dile getiren Muslim, Suriye’de geliştirilecek demokratik ve bütün halkları kapsayacak siyasi bir çözümden yana olmaya devam edeceklerini ve BM’nin de bu temelde bir çözüm stratejisi geliştirmesi gerektiğini heyete aktardıklarını belirtti.

Muslim, BM yetkililerinin kendilerinin de aralarında bulunduğu Suriye’deki diğer muhalif güçlerle görüşmeye devam edeceklerini aktardı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER