Demirbaş: Yoksullara suyu ücretsiz vereceğiz

BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş mitinge dönüşen seçim bürosu açılışlarında yaptığı konuşmalarda, Antep’teki suyun diğer illere göre pahalılığına dikkat çekti.

Demirbaş: Yoksullara suyu ücretsiz vereceğiz
BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Demirbaş mitinge dönüşen seçim bürosu açılışlarında yaptığı konuşmalarda, Antep’teki suyun diğer illere göre pahalılığına dikkat çekerek, “Biz belediyeleri aldığımızda yoksul insanlara belirli düzeyde suyu ücretsiz vereceğiz. Ve su fiyatlarını düşüreceğiz” dedi.


Dün Onat Kutlar ve Ocaklar Mahallesinde seçim bürosu açılışları yapan Demirbaş, kentin her tarafında aynı hizmetin yapılmadığını belirterek, “Yeşil alan yapılması gereken yerlerde bile hiçbir çalışma yapmıyorlar. Ama bunlar utanmadan bizden vergi alabiliyor” dedi. Suyun pahalılığına dikkat çeken Demirbaş, “Siz bu halka ne verdiniz ki su parasını fazla istiyorsunuz. Sizler çocuklarınızın ayakkabı kutularını doldururken, bu halktan bu kadar pahalı su parası almaya utanmıyor musunuz? Evet, utanmazlar. Çünkü bunların çocuklarına daha çok gemicik lazım. Biz sizin çocuklarınıza gemicik parası vermeyeceğiz. Biz belediyeleri aldığımızda yoksul insanlara belirli düzeyde suyu ücretsiz vereceğiz” diye konuştu.

Hükümetin sık sık Müslümanlıktan bahsettiğini dile getiren Demirbaş, “İslam dininde diyor ki; ‘Komşusu aç olan tok yatamaz.’ Bu ülkede binlerce yoksul, milyonlarca işsiz genç var. Ama sizin çocuklarınızın evlerinden para sayma makineleri çıkıyor. Bu Allah’tan reva mıdır? Halktan korkmuyorsanız, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz” dedi.

Seçim bürosu açılışlarının ardından Bingöllüler ve Pervarililer Yardımlaşma ve Dayanışma derneklerini ziyaret eden Demirbaş’ı halk yoğun ilgiyle karşıladı. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER