Demirtaş: 'AKP çıkınca elektrik ziyan olmasın diye TV'yi kapatın'

Demirtaş, “HDP’nin uzattığı umut her yerde tutulsun ki biz nasıl bir Türkiye’yiz herkes görsün. Türkiye’de elektrik çok pahalı. Onlar TV’ye çıktığında elektriği ziyan etmeyin kapatın TV’yi' dedi.

Demirtaş: 'AKP çıkınca elektrik ziyan olmasın diye TV'yi kapatın'
HDP seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de düzenlediği “Büyük İnsanlık Mitingi”nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP’nin uzattığı umut her yerde tutulsun ki biz nasıl bir Türkiye’yiz herkes görsün. Türkiye’de elektrik çok pahalı. Onlar TV’ye çıktığında elektriği ziyan etmeyin kapatın TV’yi. Onların hakaretlerini sizin ekranlarınızdan size bağırarak çağırarak konuşmalarını izlemeyin. Hem onlardan kurtulun hem elektrik paranız cebinizde kalsın” dedi.


HDP’nin “Büyük İnsanlık” mitingi devam ettiği sırada Şırnak ve Siirt’den İzmir’e çalışmaya gelen işçilerin yolladığı mesaj dikkat çekti. İşçiler mesajında “Bugün öğleden sonra işi bırakıp buraya geldik. Birkaç gün sonra da memleketimize gidip oylarımızı vereceğiz. Şırnak, Siirt ve tüm memleketimize selam olsun” dedi. Yerel ve ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan Syriza Partsi’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Pantos Trigazis sözlerine başlamadan evvel barışın sembolü olan beyaz güvercinler uçurdu.

SYRİZA ZAFERİNDEN ÖNCE…

İlk olarak Yunanistan’ın Syriza’nın zaferinden önceki durumunu tasvir eden Trigazis “Sevgili dostlar son 5 yılda otoritenin inşası için deneme tahtasına çevrilmiş bir ülkeden Yunanistan’dan geliyorum. Yunanistan’da hem sosyal demokrat hem de sağ hareketlerin politikaları felakete yol açtı. Bugün Yunanistan’da bir nokta beş milyon işsiz insan var bu genç işsizlik oranının yüzde altmış olduğu anlamına geliyor. Son üç senede aralarında yüz binden fazla genç bilim insanın da olduğu üç yüz bin Yunan iş için göç etti. Son beş senede Yunan nüfusunun üçte biri sosyal güvenlik hakkını kaybetti. Kemer sıkma politikaları sebebiyle Yunanistan insani bir krize sürüklendi” dedi.

YUNANİSTAN’DAN BURSA’YA DAYANIŞMA MESAJI…

Trigazis, Yunanistan halkının işte bu sebebeler doğrultusunda 25 Ocak’ta tarihi bir karar vererek ülke tarihinin ilk sol hükümetini kurma şansını Syriza’ya verdiğini belirtti. Bugün Syriza’nın ve Yunan hükümetinin kemer sıkma politikalarına son vermek ve halka demokratik haklarını yeniden vermek için mücadele ettiğini söyleyen Trigazis, “Ülkemizde ki insani krizle yüzbinlerce insana sağlık ve eğitim hizmetleri vermek için mücadele diyoruz. Toplumun ve ekonominin toparlanması alt ve orta sınıfın, kadınların, çiftçilerin korunması için bir program hazırladık. Demokratik bir ülke inşa ediyoruz. Ülkemizde son kırk yılda hüküm süren rüşvet ve hırsızlıkla mücadele ediyoruz. Hükümetimiz şimdiden borçlarını ödemekte zorlanan halkımız adına borçları yeniden yapılandırmayı öngören yasayı onayladı. Bunlara ek olarak süregelen çalışmalarımızdan biri de toplu sözleşme ve asgari ücretle yaşayan düşük gelirli vatandaşlara da rahat bir yaşam sunmak üzereyiz. Tam da bu noktada aynı amaçlar uğruna Bursa’da mücadele eden emekçi kardeşlerimize dayanışma mesajlarımızı gönderiyoruz” dedi.

‘SYRİZA’NIN MÜCADELESİ TÜM HALKLARIN MÜCADELESİ’

Syriza’nın ve Yunan halkının daha iyi bir gelecek için ettiği mücadele milli bir mücadele olmadığı vurgusu yapan Trigazis, Syriza’nın Avrupa’da yolsuzluğa ve yoksulluğa karşı mücadele eden tüm halkların mücadelesi olduğunu belirtti. Yunanistan’da gerçekleşen siyasi değişimin Avrupa’nın tüm ilerici güçleri için kapı araladığını belirten Trigazis, “Syriza tüm demokratik güçlerle diyaloga ve güç birliğine açıktır. Eş ortakları arasında dayanışma ve barış içinde gerçekleşen diyalog zorlukları aşmanın tek yoludur. Çünkü Nazım Hikmet’in de dediği gibi en güzel deniz henüz gidilmemiş olandır, en güzel çocuk henüz büyümedi ve sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylemediğim sözdür. Yaşasın barış ve kardeşlik dayanışması” dedi.

‘TBMM’NİN KAPILARI HDP’NİN RÜZGARIYLA AÇILACAK’

HDP İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ise “Bugün İzmir’in Türkiye’nin HDP’nin en önemli günlerinden birinde bir aradayız. Kadın, erkek, genç, yaşlı, hepiniz buradasınız. Bütün Türkiye’ye HDP’nin halklarla birlikte var olduğunu ve var olacağını gösterdiniz. İzmir Ege’nin öteki yakasındakilerle tam bir gönül birliği içerisinde. Biz de Syriza gibi zulmün, soygunun, haramiliğin yağmacılığın, karşına geçip onları durdurabiliriz. İzmir Türkiye’de ki bütün değişimlerin habercisidir. 2015’in büyük insanlık çağrısı da buradan başlayarak dünyaya yayılacak. 8 Haziran akşamı Ankara kapılarına dayanacak. TBMM’nin kapıları HDP’nin rüzgarıyla açılacak. Türkiye’nin büyük değişimin öncüsü biz olacağız, siz olacaksınız. Burası Türkiye’nin 1960’larda ki büyük köylü direnişlerinin kesişme noktasıdır. Burası faşizme karşı mücadelenin, Tariş işçilerinin büyük sınıf mücadelelerinin merkezidir. Alevisi ve Sünnisiyle Kürdü ve Yörüğüyle hep birlikte İzmir’deki büyük değişimi biz başlatacağız” dedi.

Ertuğrul’un konuşmasının ardından HDP İzmir milletvekili adayları tek tek halka tanıtıldı. Halk adayları büyük bir coşku ile selamladı.

‘AKP’YE ASLA ÜLKEYİ TESLİM EDEMEYİZ’

Adayların tanıtımının ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çıktığı sırada halk barikatları yıkarak “Selahattin Başkan” sloganları ile sahneye yaklaştı. Sözlerine “Değerli kardeşlerim güzel İzmir’in güzel insanları, barış duygusuyla sıcak yüreğiyle bu alanı dolduran on binlere selam olsun” diyerek başladı. Ülkenin dört bir köşesinde HDP’nin coşkulu mesajını ev ev taşıdıkları için büyük bir onur duyduklarını belirten Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaparak “7 Haziran en kritik seçim olacak. En büyük kırılmayı yaratacak seçim olacak. Bütün ülkemizin dört bir köşesinde kırılma özgürlükten yana olacak. HDP’nin tarafından yana kırılma olacak. Diktatörlükten yana kırılmaya asla izin vermeyeceğiz. Gelecek on yılların nasıl olacağına dair bir karar vereceğiz. 13 yıllık iktidarları boyunca ülkenin hiçbir temel sorununu çözmedikleri gibi sorunları katmerleştirerek, kutuplaştırarak yığınla sorunlar yaratan bir AKP’ ye ülkeyi asla teslim edemeyiz. Başkanlık sistemi yani anayasal diktatörlük ile ülkemizi felakate sürüklemelerine izin veremeyiz” diye ifade etti.

“Bizler HDP’nin güneşi, gölgesi, sıcaklığı, çok sesliliği, çok kültürlüğü gibi rengarek bütün seslerimizle bir araya geldik” diyen Demirtaş, “Türkiye nasıl bir ülkedir dendiğinde HDP gibi bir ülkedir demek lazım. Biz gücümüzü de zenginliğimizi de sizlerin bu farklılığından alıyoruz. 7 Haziran’dan itibaren tıpkı parlamentoda HDP gibi rengarenk olacak ve daha güçlü bir demokrasiye kavuşma imkanımız olacak. Bunun için HDP’ye oy vermeye devam edin. Zannediyorum İzmir’in bu onurlu duruşu aslında Kenan Evren ve barajlarının yıkıldığının fotoğrafıdır. Gündoğdu’nun resmi barajın talan olduğunun fotoğrafıdır “ dedi.

‘KADININ SESİ PARLEMENTODA OLSUN İSTİYORSANIZ…’

HDP’nin gençlere, emeklilere ve işsizlere yönelik politikalarının ardından kadınlarla ilgili politikalarına değinen Demirtaş, “Ve toplumun yarısı kadınlar. En çok emek harcayıp cefayı çeken kadınlar. Sizler eğer özgür bir gelecekte kendi kimliğinizle ben de varım demek istiyorsunuz adres HDP’dir. Toplumun yarısı kadın HDP’nin yarısı da kadındır. Kadının sesi parlamentoda olsun istiyorsanız, kadının uğradığı zulmü kabul etmiyorsanız HDP kadın özgürlüğünün sesi ve isyanının tam sesidir. Ev de çalışan kadınlar en çok siz emekliliği de sosyal güvenceyi de hak ediyorsunuz” dedi.

‘İZMİR’DEKİ EMEKÇİLER BURSA’YA SES VERMELİ’

İşçi katliamlarını da kınayan Demirtaş, “Türkiye’de sizlere ait olanı, sizin hakkınızı vermek lütuf değildir. Sadaka değildir yardım değildir. Bunları yapabilmek için ülkemizde acil bir ihtiyaca barışa ulaşmak lazım. Barış kalıcı hale gelmeli ki hemen ardından darbe anayasasından kurtulup biz sizlere ülkeyi var eden onurlu her bir yurttaşımıza yeniden insani değerlerimizi ayağa kaldıracağız diyoruz. Bursa’ da metal işçilerinin direnişi tamda kendi emeğime sahip çıkıyorum direnişidir. İzmir’deki emekçiler de Bursa’ya ses vermeli” dedi.

‘ELEKTRİĞİNİZİ ZİYAN ETMEYİN’

AKP sözcülerinin işi gücü bırakıp bize oy verin çalışması yerine HDP’ye oy vermeyin çalışması yaptığını belirten Demirtaş, “Nasıl bir korku salmış HDP onları yüreğin. Onları sandığa gömelim ki HDP’nin uzattığı umut her yerde tutulsun ki biz nasıl bir Türkiye’yiz herkes görsün. Türkiye’de elektrik çok pahalı. Onlar TV’ye çıktığında elektriği ziyan etmeyin kapatın TV’yi. Onların hakaretlerini sizin ekranlarınızdan size bağırarak çağırarak konuşmalarını izlemeyin. Hem onlardan kurtulun hem elektrik paranız cebinizde kalsın” dedi.

Demirtaş, son olarak 7 Haziran günü herkesi sandıklara sahip çıkmaya ve görev almaya çağırdı. Demirtaş’ın konuşmasının ardından miting coşkuyla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER