HDP'ye destekler gün gün artıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde aralarında AKP eski milletvekili Selahattin Dağ’ın ailesinin de bulunduğu iki aile 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek vereceklerini belirterek HDP Kızıltepe ilçe seçim bürosunu ziyaret etti.

HDP'ye destekler gün gün artıyor

Kürdistan’da miting havasında geçen HDP’nin seçim çalışmaları devam ederken HDP’ye destek katılımlarına da her gün bir yenisi ekleniyor. HDP’ye katılımlarla adeta diğer partileri bölgede silmeye kararlı olan Mardinliler HDP’yi meclise göndermeye kararlı olduklarını belirtti. HDP’ye destek katılımlarına ilişkin Kızıltepe ilçesi Akçapınar (Êrban) Köyü’nden Hacı Şeyhmus Çakı ve ailesi HDP Kızıltepe ilçe seçim bürosunu ziyaret ederek kendilerine destek vereceklerini belirtti.

Ziyaret öncesi HDP Mardin milletvekili adayı Nurullah Görhan, DBP, HDP Mardin il ve Kızıltepe ilçe örgütleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Büyükşehir Daire Başkanları, YNK partisinden Tahir Hekim, Mesut Dara ve Şakir Seddar’ın bulunduğu çok sayıda kişi, Hacı Şeyhmus Çakı ve beraberindekileri Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda karşılayarak seçim bürosuna kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından seçim bürosuna gelen kitlenin ziyaretine ilişkin açılış konuşmasını HDP Mardin il Eş Başkanı Musa Alkan yaptı. Alkan, seçim çalışmalarının büyük bir hız ve coşku ile devam ettiğinin altını çizerek kendi önlerine konulan süreci halkın bu büyük coşkusu ve inancı ile aşacaklarını söyledi. HDP’ye destek katılımlarının da her gün arttığını belirten Alkan, “Kürt halkının birliğini sağlamak için her gün beraber oluyoruz. Kürt halkı artık kendilerini inkar eden ve onları yok sayan zihniyete karşı birliklerini daha güçlü yapıyor” diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise yeni bir süreçten geçtiklerini ifade ederek Kürt halkının özgürlük mücadelesi için bugün büyük fırsatların kendi ellerinde olduğunu söyledi. Bir yandan Kobanê, Şengal ve Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı mücadele sergilendiğini kaydeden Türk, sergilenen özgürlük ve demokrasi mücadelesinin askeri olarak yetmediğini siyasi olarak da güçlü olmaları gerektiğini belirtti.

“Bizler barajı aşarsak Kürt sorunu çözülecek, Sayın Öcalan’ın eli kuvvetlenecek ve şehitlerin gözü arkada kalmayacak” diyen Türk, barajın Kürt halkının meclise girmelerini istemeyen kesimler tarafından konulduğunu ama buna rağmen kendi partilerinin adı ile seçime gireceklerini söyledi.

Yanı başlarında bulunan Şenyurt sınır kapısını göstererek, “Her gün şehitler o kapıdan geçiyor. Analar göz yaşı döküyor. Bir yandan Kürt gençleri Kürt halkının özgürlüğü için kendi canlarını verirken bizlerde kalkıp diğer yandan diğer partilere oy verirsek bu bizim için büyük bir ayıp olur” dedi.

Ardından HDP’ye desteklerini belirtmek için gelen misafirlere yönelen Türk, HDP’nin sadece kendilerinin partisi olmadığını belirterek bu partinin de bu mücadelenin de asıl sahibinin onlar olduğunu belirterek kendilerine büroda bulunanlar adına teşekkür etti.

AKP ESKİ MİLLETVEKİLİ DAĞ’IN AİLESİNDEN DESTEK

Diğer taraftan, Kızıltepe’deki Mudi Ailesine mensup eski AKP Milletvekili Selahattin Dağ’ın ailesi de HDP Kızıltepe ilçe seçim bürosunu ziyaret ederek desteklerini belirtti. Ziyaret sırasında konuşan AKP’li vekilin yeğeni Şehmus Dağ, “Amcam Selahhatin Dağ bizleri arayarak hepimizin HDP’ye destek vermemizi istedi. Çünkü bugün Kürt halkına karşı bir zulüm yaşanmaktadır. Bizler bu zulme karşı birlik olmalıyız. Bu doğrultuda HDP’ye malımızla canımızla destek vermeye geldik” dedi.

Dağ’ın konuşmasının ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, kendilerine HDP rozetini taktı. Ziyaret alkış ve sloganlar eşliğinde son buldu. 

- See more at: //www.bestanuce1.com/191588/hdpye-destekler-gun-gun-artiyor&dil=tr#sthash.ygi24JJq.dpuf
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER