KCD-E: Oy verme için kalan süreyi iyi değerlendirmeliyiz

KCD-E, 25-31 Mayıs arası süreyi kapsayan “demokrasi haftası”nda 7 Haziran seçimleri için bütün gücünü harekete geçirme çağrısında bulundu.

KCD-E: Oy verme için kalan süreyi iyi değerlendirmeliyiz
KCD-E, 25-31 Mayıs arası süreyi kapsayan “demokrasi haftası”nda 7 Haziran seçimleri için bütün gücünü harekete geçirme çağrısında bulundu.


Yazılı bir açıklama yapan KCD-E, 7 Haziran genel seçimleri için yurtdışında oy kullanma süresinin 31 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak, “Oy kullanmak için az bir zaman kalmıştır. Kalan bu kısa sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesi ihtiyacı vardır. Şimdiye kadar yaptığımız secim çalışmaları belli bir düzeye ulaşmış olmasına rağmen halen beklenen düzeye kavuşmuş değildir. Sandık başına daha fazla seçmen taşımak, HDP’ye oy toplamak için bütün gücümüzle harekete geçip son bir hamle geliştireceğiz” dedi.

AKP’nin Kürt halkına ve HDP çalışanlarına yönelik fiziki imha amaçlı saldırılarının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan tecridi kırmak, tüm bu saldırılara karşı daha örgütlü ve sonuç alıcı bir şekilde karşı koymak için her yerde çalışmalarını olağan üstü çaba ile yürütmesi gerektiğini de kaydeden KCD-E şunları vurguladı: “Kürt halkına ölümü dayatanlara, Önderliğimize tecridi reva görenlere inat daha fazla seçim çalışmalarına katılarak bu gerici-faşist zihniyeti her yerde yenilgiye uğratalım. Avrupa’dan HDP’ye sağlayacağımız oy desteği AKP´ye en büyük darbe olacaktır. ‘Bir oydan bir şey çıkmaz’ demeden, bir oyun aslında çok şey ifade ettiği bilinci ile sandıklara gitmeli, insanları sandığa taşımalıyız. Avrupa’dan alınabilecek bir oy bile barajı aşmak için önemlidir. Bu hususta yurtseverlerimiz hassas ve duyarlı olmalıdır.

Bu noktada HDP Avrupa Secim Koordinasyonu’nun 25 ile 31 Mayıs arası süreyi kapsayan ‘demokrasi haftası’ ilanına tüm gücümüzle en aktif şekilde katılacak, bu süre içerisinde sandığa gitmeyen tek bir seçmenimizi geride bırakmayacak şekilde bir çalışma yürüteceğiz. Halkımızı, taraftar ve çalışanlarımızı demokrasi haftasında olağanüstü çalışmaya, AKP´yi bulundukları her yerde sandığa gömmeye davet ediyoruz. Demokrasi, barış, özgürlük ve eşitlik isteyenler savaş, tecrit, katliam, talan ve inkarı geliştirenlerden daha fazla çalışmak, onları geride bırakmak zorundadırlar.

Demokrasi haftasında bütün aktivist ve taraftarlarımızın izin almaları, işe gitmemeleri, HDP’ye oy toplamak ve seçmeni sandık başına taşımak için tüm gücünü devreye koyması gerekir. Bu hafta vesilesi ile tüm Kürt esnafları, işverenler hem gidip oy kullanma hem de çevrelerini sandığa taşımak için özel bir caba göstermelidir. Kazancın helali demokrasi ve özgürlük için oy kullanma ile olur. Avrupa’nın her şehrinde bulunun Kürt kadınlarını, gençleri, çalışan yurtsever insanlarımızı, öğrencileri, kısacası toplumumuzun her kesimini bu son hafta için elinden gelen her şeyi yapmaya çağırıyoruz. Her yurtsever insanımız yaşamının bu son haftasını HDP çalışmaları için planlamalı, kendini buna göre ayarlamalıdır. Barajı aşmanın, seçim zaferini garantilemenin yolu daha çok oy desteğini sağlamakla olur. Bu da rutinin dışına çıkmakla, bireysel islerimizi bir tarafa bırakıp seçime kilitlenmekle olacaktır. Her Kürt yurtseveri önce seçimi sonra kendi işlerini gündeme almalıdır.

‘SEÇMENLERİ HER YERDEN ALIP SANDIK BAŞINA GÖTÜRME ORGANİZESİ YAPILDI’

Almanya başta olmak üzere, Fransa, Belçika, İsviçre, Danimarka, İsveç, Hollanda, Britanya ve diğer bütün ülkelerde HDP seçmenini taşımak için ücretsiz bir şekilde organize edilmiş otobüs ve araçlarımız yeterince vardır. Seçmenlerimizi her an her yerden alıp sandık başına götürecek bir organizeye sahip bulunmaktayız. Demokrasi haftasında tüm halkımızı, dostlarımızı bu taşıma organizasyonuna katılmaya, seçmenleri araçlara yönlendirmeye çağırıyoruz.”

Hollanda, İsveç, Britanya, İskoçya, İtalya, Romanya, Finlandiya, Kanada ve diğer bir kısım ülkede 29 ile 31 Mayıs tarihleri arasında oy verme işleminin başlayacağını da belirten KCD-E, “Bu ülkelerdeki halkımızın sandık başına taşınması için gerekli her tür hazırlığı yapmış bulunmaktayız. Bu ülkelerdeki halkımızın secimler için kalan günleri en iyi şekilde değerlendirmesi, sandıklara güçlü bir katilim sağlaması, 29-31 Mayıs tarihlerinde yaşamı durdurarak secim için seferber olması gerekir. Bu ülkelerde oy kullanma süresinin az olmasından kaynaklı zaman kaybedilmemesi, sandığa hemen erken gidilmesi ihtiyacı vardır.

İskandinavya ve Hollanda’da yoğun bulunan Orta Anadolu Kürtlerinin şimdiye kadar verdikleri desteği artırmaları, çalışmalarını yoğunlaştırmaları, bu son günleri seferberlik ruhu ile ele almaları gerekir. Yine Avrupa’nın bazı şehirlerinde yoğun olarak bulunan yurtsever Bingöl, Mardin, Pazarcık-Elbistan, Erzincan, Konya, Urfa, Dersim, Karakocan, Malatya, Kars, Kayseri, Erzurum ve Muş yörelerine mensup kitlemizin şimdiye kadar verdikleri desteği en üst düzeye çıkararak çalışmaları, çevrelerini de harekete geçirmeleri gerekir. Ulaşamadığımız, tanımadığımız ama yurtsever olan HDP’ye desteğini verebilecek kesimlere ulaşıp, onları sandığa taşıma konusunda yurtsever insanlarımızın elinden gelen her tür çabayı göstermelidir.

7 Haziran'a kadar Türkiye ve Kürdistan’a seyahat edecek olan seçmenlerimiz bu tarihe kadar oylarını gümrük kapılarında kullanabilirler. Seyahat edecek olan seçmenlerimiz oylarını mutlaka gümrük kapılarında kullanmalıdır.

Avrupa’da bulunan yurtsever halkımız tıpkı Kobanê-Şengal sürecindeki gibi demokrasi haftasında seferber olacağına, oy kullanmak, oy toplamak ve seçmen taşımak için var gücü ile çalışacağına, yaşamını bu son hafta boyunca seçime göre planlayacağına inanıyor, şimdiden çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER