Yüksekdağ: 7 Haziran'da biz kazanacağız

Yüksekdağ, Çatak'ta Kanîspî Bal ve Ceviz Festivali'nde yaptığı konuşmada, "Yıllarca esaret ve baskıya rağmen teslim etmediğiniz bu davayı inanıyoruz ki 7 Haziran'da zafere ulaştıracağız" dedi.

Yüksekdağ: 7 Haziran'da biz kazanacağız
 HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Çatak'ta Kanîspî Bal ve Ceviz Festivali'nde yaptığı konuşmada, "Yıllarca esaret ve baskıya rağmen teslim etmediğiniz bu davayı inanıyoruz ki 7 Haziran'da zafere ulaştıracağız" dedi ve ekledi: "7 Haziran'da biz kazanacağız." 

HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, Van'ın Çatak ilçesinde düzenlenen Kanîspî Bal ve Ceviz Festivali'ne katıldı. "Bizler HDP, Bizler Meclis'e" sloganıyla karşılanan Yüksekdağ, konuşmasına "Bizim yeşil dallarımızı kırmaya çalıştılar. Buna rağmen toprağımıza can suyumuzu gönderdik. İnadına yeşillendi dallarımız" sözleriyle başladı. Halkın gücüyle dimdik ayakta durduklarını belirten Yüksekdağ, "Yıllarca esaret ve baskıya rağmen teslim etmediğiniz bu davayı inanıyoruz ki 7 Haziran'da zafere ulaştıracağız" dedi. 

Yüksekdağ, AKP'nin kirli siyasetine karşı halkın onur, özgürlük, emek ve demokrasinin çatısı olan HDP'de buluştuğunu söyledi. "Bunu Van, Amed, Serhat, Botan ile İstanbul, Adana, İzmir ve Türkiye'nin dört bir tarafında direnen halklarla başardık. Her bijî direnenlere, her bijî Kürdistan halklarına" diyen Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Direnenler Kobanê, Şengal ve Mahmur'da nasıl kazandıysa, 7 Haziran'da da Türkiye ezilen halkları kazanacak. Türkiye'ye yeni bir zafer armağan edeceğiz."

Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tek bir oyumuzu onlara teslim etmeyeceğiz. Onlara en güzel yanıtı hem Van'da hem de Türkiye'de vereceğiz. Bugüne kolay gelmedik, başarımızı onlara teslim etmeyeceğiz. Şehitlerimize, Başkan Öcalan'a, ezilen halklara söz verdik. 7 Haziran'da biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız." 

Gün boyu çok sayıda sanatçının sahne aldığı festivalde, Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından sanatçı Xanemîr, Bülent Turan ve Rojda birer konser verdi.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER