Demirtaş: Zenginden alıp fakire vereceğiz

Partisinin Muğla'daki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP'nin zenginden alıp fakire verecek bir yöntem izleyeceğini belirtti.

Demirtaş: Zenginden alıp fakire vereceğiz
Partisinin Muğla'daki mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP'nin zenginden alıp fakire verecek bir yöntem izleyeceğini belirtti. AKP'nin HDP'yi baraj altında bırakmak istediğine işaret eden Demirtaş, oy kullanma çağrısında bulunarak, tarım işçisi ve öğrencilere "Paranız yoksa biz sizi götüreceğiz. Gidip oyunuzu kullanın, tekrar gelin" diye seslendi.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Muğla mitinginde konuştu.

'TEKÇİLİĞİ DAYATMAYACAĞIZ'

7 Haziran'daki seçimlerin önemine dikkat çekerek, seçimlerde halkın tarihi bir karar vereceğini söyleyen Demirtaş, üzerinde, "Bu ülkeyi birlikte kurduk kıymetini bilelim" yazan dövizi işaret ederek, "Birbirimizin de kıymetini bilelim. Ülkenin bütün değerlerine birlikte sahip çıkalım. Tekçiliği dayatmayacağız. Ülkemiz çok kültürlü. Çok kültürlüğünü kuracağız, bu da ancak demokrasiyi inşa etmekle olur" dedi.

Bir arada yaşamın önemine de dikkat çeken Demirtaş, "En çok da üretenleri, işsizleri, kadınları, gençleri siyasetin öznesi haline getirene kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Her bir alanda sizler çalışıp, sizler üretiyorsunuz. Yaşadığınız zorlukları birebir biliyorum. HDP tam da sizlerin içinden çıkıp adaylarla seçim maratonu yürütüyor. Adaylar tarım işçisidir, inşaat işçisidir. Siz kurdunuz bu partiyi, yönetici de sizlersiniz. Bu sorunların çözümünü de en iyi siz bileceksiniz" diye konuştu.

'YANLIŞ DEĞİL BİLİNÇLİ POLİTİKALAR'

Muğla'daki tarım işçilerinin sorunlarına da değinen Demirtaş, çiftçilerin zarar etmeden seneyi kapattığında kendini şanslı hissettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bu bir kader değildir. Bir ülke düşünün Edirne'ye kadar her yerde ovalarla, derelerle verimli arazileri ile bir tarım ülkesi. Türkiye'nin her köşesinde her bir ürünü yetiştirebilirsiniz. Üç etrafı denizlerle çevrili hayvancılık ve balıkçılıkla her ürünü yetiştirebilirsiniz. Bizim sofralarımızdaki her şey ithal. Sanırsınız ki, Türkiye kutuplarda kurulmuş. Et yurt dışından geliyor. Bunların tamamı yanlış politikalardan kaynaklı değil. Bilinçli politikalardan kaynaklıdır. Bu ülkede tarımı bitiriyorlar. Tarım toprak işliyorsa o ülkede açlık olmaz. İşsiz yaratacaksınız ki; devletin kapısında milyonlarca işsiz sıraya girsin. Dışarıda çalışan çok işsiz olsun ki; içerde çalışan işçiyi de köle yapabilesiniz" dedi.

'MODERNLEŞME DEĞİL, TARİHİN YOK EDİLMESİ'

Türkiye'nin dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Ancak bu sandığın üzerinde bir hırsız oturuyor. Sandığın anahtarı da bu hırsızda. Muğla'da aynı politika işliyor. Kıyıları, köyleri betonla kapatıyorlar. Modernleşme adına kıyılarımızı batırıyorlar. Onun adı modernleşme değil tarihin yok edilmesidir. Orada kültür yoksa dilinizi, geçmişinizi kaybedersiniz. Eğer o topraklarda üretim olmazsa, şiir yazılmaz, roman olmaz, türkü, halay, horon, zeybek olmaz. Bu çok kültürlülüğü bitiriyorlar" diye konuştu.

'ROBİN HOOD HAREKETİYİZ!'

"AKP'yi değiştirmek için sağ pencereden değil sol pencereden bakmamız lazım" ifadelerini kullanan Demirtaş, "Öncelikli olarak sizlerin para göreceği bir ekonomik dağılımı yapmamız lazım. Bu ülkede bir kesim çok vergi ödüyor. Bu nedenle HDP Robin Hood hareketidir! Zenginden alıp fakire vereceğiz. Biz gerçekçi bir hareketiz. Halktan, ezilenden yana bir hareket olarak inşallah iktidara yürürken ortalıkta kibirli dolaşmayacağız. Kendimize saraylar yaptırırken, halkımız gecekonduda yaşamayacak. Hepimize onurlu bir yaşam için çalışacağız. HDP her gün sizlerle büyümeye devam ediyor" dedi.

HDP'nin ülkenin iç barışının teminatı olduğuna dikkat çeken Demirtaş, HDP'nin demokratik emniyet sibobu olduğunu ve kararlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Yüzde onluk baraj sorununa da değinen Demirtaş, Erdoğan'ın halkların başına bela ettiği ve kimsenin de kaldırmaya cesaret edemediği barajın HDP tarafından kaldırılacağını belirterek, "Bu barajı aşınca herkes anlayacak. Bu baraj sadece HDP'nin değil, tüm Türkiye'nin sorunudur. El verin, omuz verin özgür umutlu Türkiye'nin önünü açalım hep birlikte barajı aşalım. Her siyasi partinin parlamentoda olması lazım. Ben yürekten şuna inanıyorum; saadet partisi de Hüda-Par da halk ne kadar destek veriyorsa mutlaka parlamentoda olmalı. Orada birlikte çalışalım, birlikte çabalayalım. Kavga olacaksa, mücadele olacaksa orada olsun bizler hep birlikte Türkiye için en iyisini yapalım. Cumhurbaşkanı ve başbakan Don Kişot'la Sanço Panço olmuş, yola çıkmış bize hakaret ediyorlar. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ülkenin 4. partisi baraj altında kalsın diye uğraşıyorlar. Bunlar şaka gibi 7 Haziran'da bunların şakalarına öyle bir gülün ki neye uğradıklarına şaşırsınlar" diye konuştu.

'HER YERDE AKP HEGEMONYASI VAR'

'Lastiği patlamış bir kamyon' örneğini vererek, Türkiye'nin faciaya sürüklendiğini vurgulayan Demirtaş, HDP'nin Türkiye'nin demokrasisini koruyacak ve patlamış lastiği frenleyecek tek parti olduğunu dile getirdi. AKP'nin tek çalışmasının HDP'yi baraj altında bırakmaya dönük olduğuna dikkat çeken Demirtaş, yolsuzluk olaylarına da değinerek, "Bunlar yol yaparak yolsuzluk yapmaya hak kazandıklarını sanıyorlar. Ancak yanılıyorlar. Bunları yaptım diye halkın onurunu yok saymaya hakkın yok. Adalet ekonomik gelişme ile bir arada olmazsa orada diktatörlük olur. Maalesef ki ellerindeki gücü ve iktidarı doğru kullanamadılar. Halk onlara destek oldu. Ama şımardılar. Küçük dağları biz yarattık noktasına geldiler. Allah'tan başka tek olan yok. Çoğuz biz. Ülkeyi hep birlikte yönetirsek anlamlı olur. Yargıyı, bürokrasiyi medyayı teslim aldılar. Her yerde AKP'nin hegemonyası var. Okul müdürlerini bile değiştirler. Oraya bile müdahale ettiler" dedi.

OY KULLANMA ÇAĞRISI

Muğla'nın HDP'den vekil Meclis'e gönderebileceğini belirten Demirtaş, mutlaka oy kullanılması gerektiğini söyledi. Özellikle tarım işçilerinin ve öğrencilerin mutlaka gidip oy kullanması gerektiğine işaret eden Demirtaş, "Paranız yoksa biz sizi götüreceğiz. Gidip oyunuzu kullanın, tekrar gelin. Başka partilere oy vermek isteyenleri de taşımaya hazırız. Biz halkın iradesine saygılıyız. Gelsin, bizim otobüslerimize başvursun. Kardeşçe, yoldaşça gidip oy kullansın. Bıktık bunların ayrıştıran kirli dillerinden. Yeni bir dil ile geleceğin Türkiye'sinin siyasetini inşa edeceğiz" dedi. Demirtaş, Muğlalı adaylara sahip çıkılmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER