Demirtaş: AKP'liler bize talimat yağdırmaktan vazgeçsin

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, çözüm sürecinin seçimlere heba edilmeyecek bir süreç olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın sözlerine de yanıt veren Demirtaş, “AKP’liler oradan bize talimat yağdırmaktan vazgeçsin” dedi.

Demirtaş: AKP'liler bize talimat yağdırmaktan vazgeçsin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genl Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Seçim Koordinasyonu Toplantısına katılmak üzere gittiği Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Çözüm süreci

“Barış arayışı Kürt sorunun çözümü, çok önemlidir seçimlere heba edilmeyecek taktik olarak yaklaşılmayacak. Stratejik bir mevzudur bizim açımızdan. Herkesin daha serin kanlı sağduyulu bir şekilde mevzulara yaklaşması açıklamalarını böyle yapması lazım. Çözüm süreci şu veya bu şekilde ilerleyecek başarıya ulaşacaktır.

Akdoğan’ın ‘Dağdan gelip bağdakini mi susturacaklar’ sözleri

“Eski hükümet adına konuşanların da yeni dönemde daha parlamento ve hükümet şekillenmeden, çözüm karşıtı, çözüm sürecini bir taktikmiş gibi ele alan yaklaşımlara pirim vermemesi gerekir. Türkiye toplumu bizden çözüm bekliyor. Umut ediyorum herkes biraz daha sabır ve sağduyulu bir şekilde bütün meseleleri ele alır.

“Dağdaki kim, bağdaki kim? Burası ortak vatan, hepimiz eşit yurttaşlarız. Kaybedince böyle hırçınlaşmaya, öfkelenmeye gerek yok…”

Silahların bırakılması

“Kalıcı barışı sağlamak için tabii ki daha güçlü fırsatlara sahibiz. Hep birlikte elimizi daha fazla taşın altına koyabilecek güçteyiz. Demokratik siyaset güçlenmiştir. Ama AKP’liler oradan bize talimat yağdırmaktan vazgeçsin”

İmralı’ya heyet gidecek mi?

“Henüz bir planlama yok. Tabii ki parlamento şekillenecek biz, heyetimizin bir an önce aslında İmralı’ya gitmesini önemsiyoruz. Çözüm sürecinin tartışmaların, aciliyeti kaldığı yerden sürmesi hepimiz için önemli. Fakat bu sadece HDP’nin omuzlarına yüklenebilecek bir şey değil.

Koalisyon tartışmaları

“3 gün boyunca seçim sonuçlarını değerlendireceğiz. Biz AKP ile bir koalisyon içerisinde olmayacağımızı ifade ettik. O noktadayız.

Yolsuzluk soruşturmaları

“Mutlaka soruşturulması lazım hesabının sorulması lazım. Yeni dönem parlamentosunda bunları başarırız diye düşünüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER