Demirtaş'tan Erdoğan'a: 'Seni halen başkan yaptırmayacağız'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Mersin'de düzenlediği mitingde konuştu.

Demirtaş'tan Erdoğan'a: 'Seni halen başkan yaptırmayacağız'

Partisinin Mersin mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, parti binalarına dönük saldırıları "katliam girişimi" olarak değerlendirerek, Erdoğan'a, "Mesajını aldık; seni halen başkan yaptırmayacağız" diye seslendi. Demirtaş, barış mesajları verdiği konuşmasında, "Bütün Türkiye'ye söz verdik; barışı, demokrasiyi ille de o sandıktan çıkartacağız. 7 Haziran akşamı düğün var, HDP'nin zaferi var" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Mersin'de düzenlediği mitingde konuştu.

'AĞRI'DA ASKERLERİ ÖLÜME SÜRÜKLEDİLER'

Demirtaş, Ağrı'daki provokasyona değinerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: "Aslında seçim kampanyası daha başlamadan, daha bizler alanlara çıkmadan bu tür tehlikelere, bu tür tehditlere dikkat çekmiştik. Öncelikle 66 yerde bugüne kadar partimize dönük çirkince saldırılar yapıldı. Fakat Ağrı'da, Diyadin'de bütük provokasyon yapmak istediler. Ağrı'da şunu yapmaya çalıştılar; bu ülkenin çocuklarını -her biri bizim kardeşimiz, arasında Mersinli, Trakyalı, Karadenizli, Ardahanlı, Konyalı var- ölüme sürdüler ve mümkünse Türkiye'nin her bölgesine cenaze göndermek istediler. Orada amaçladıkları şey; büyük şiddet ortamı yaratarak, büyük öfke dalgası yaratarak HDP çalışmalarının önünü kesmekti. Orada maalesef ki, üç insan yaşamıı yitirdi, yaralılar oldu ama o prvokasyondan amaçladıkları, elde etmek istedikleri şeyi elde edemediler."

'KATLİAM HEDEFLEDİLER'

Demirtaş, şimdi ise Mersin ve Adana'da katliam girişiminde bulunulduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Öylesine zaman ve yerler seçmişler ki, Allah korusun, adaylarımızın ve parti üst yönetimimizin cenazesini çıkarmak istediler. Büyük bir katliam girişimiydi. Her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantılarımız var. Her sabah o saatte odalarda toplantı yapıyorlar. Allah korudu ve bugün Adana ve Mersin'den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri buydu. Kürdü Türke, Türkü Kürde düşman edebilmek; sokaklarda öfkeyi, korkuyu hakim kılabilmek için çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler."

'DİĞER PARTİLERİN SEÇMENLERİNE SEVGİYLE BAKMALISINIZ'

Demirtaş, halka ve partililere seslenerek, barış mesajları verdi:

"Birbirinize öfke duyun, birbirinizden nefret edin diye açıkça katliam girişiminde bulundular. Buna karşı durmanın yolu, provokasyonu boşa çıkarmanın yolu, sokakta bir AKP'li, CHP'li, MHP'li veya başka partili gördüğünüzde kendisine öfke dolu bir bakış bile atmamanızdır. Sevgiyle bakacaksınız, kardeşlik duygusuyla bakacaksınız. Çünkü hiçbiri bizim düşmanımız değil. Bu provokasyonların parçaları değil. En büyük kazanımımız barış olacak. Bu ülkenin canı benim canımdan kıymetlidir. Eğer halklar uzattığımız barış elini tutarsa, HDP'yi güçlü bir şekilde parlamentoya gönderirse, asla bu tür alçakla girişimlerde bulunamayacaklar. İktidarlarını korumak hevesiyle içeride ve dışarıda kaos yaratmak isteyenlere cevabımız barış olacak. Bu yoldan hiç sapmayacağız. 7 Haziran'da da, 7 Haziran'dan sonra da."

Demirtaş, özellikle miting dağılırken dikkatli olunmasını isteyerek, "Geçtiğiniz tüm seçim bürolarını selamlayarak geçin. Onlara kardeşlik mesajı vererek geçin ki, HDP'nin nasıl parti olduğunu görsün herkes" dedi.

ERDOĞAN'A: MESAJINI ALDIK!

Demirtaş, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Saldırılar üzerinden mesaj gönderenlere sesleniyorum; mesajın ulaştı bize. Sana cevabımız şu; seni halen başkan yaptırmayacağız, halen başkan yaptırmayacağız" dedi.

Demirtaş işçi, işsiz, esnaf, çiftçi, köylü ve tüm emekçilerin sorunlarına işaret ederek, HDP'nin ezilenlerden yana ekonomik sistemi kuracağını belirtti. Küçük esnafın ekonomisi için alışveriş merkezlerinin de şehir dışında olması gerektiğini belirten Demirtaş, asgari ücretliler, emekliler, gençler ve kadınlar için programlarına da değindi.

Demirtaş, "Biz size sadakadan, yardımdan söz etmiyoruz; gasp edilen hakkınızı iade edeceğiz. Ömür boyu tatil yapamadığınız 5 yıldızlı otellerde, inşaatlarda çalışıyorsunuz. Tatil sizin de hakkınız" diyerek, adaletli bir dağılım sağlayacaklarını kaydetti.

'TECAVÜZCÜ DAİŞ AKP SAYESİNDE TÜRKİYE'DE CİRİT ATACAK'

Demirtaş, konuşmasının devamında AKP'nin DAİŞ ile işbirliğine de dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Provokasyonları boşa çıkarırsak 7 Haziran akşamı Türkiye rahat nefes alacak. HDP'ye oy verenler, 'iyi ki oy vermişiz, iyi ki Meclis'e girmiş bu parti' diyecek. 7 Haziran akşamı huzurlu uyuyacağız.

Bölgemizde yaşanan savaşı, Suriye'deki durumu izliyorsunuz. İçler acısı. Durumun ne zaman düzeleceğine dair bir umut yok. AKP iktidarı Suriye'de savaşı kışkırtmak üzere politika sürdürüyor. Eğer seçimden güçlü çıkarlarsa, eğer seçimde istedikleri gücü elde ederlerse, ülkeyi Suriye bataklığına sürükleyecekler. Bugün ülkemizde hala sağduyu hakimse sizlerin, HDP'nin sayesindedir. Bunların dili, söylemleriyle; kışkırtıcı, ötekileştirici politikalarıyla Allah korusun, üç günde Suriye'ye dönerdik. IŞİD dünyanın en barbar örgütü. Tecavüz çetesi. Suriye ve Irak'ın içlerinde ilerliyor. Mersin'de, Adana'da, Hatay'da, Antep'te ve Urfa'da yaşayanlar Suriye'deki acıyı daha yakından görüyorlar. IŞİD oralarda güçlendikçe yönünü Türkiye'ye çevirecek. HDP olmasa, halkları bir arada tutan politikası olmasa, IŞİD barbarları cirit atacaklar. Yüzü nereden buluyorlar? Bunlardan buluyorlar. HDP'ye söylemediklerini bırakmıyorlar. 'Terör örgütü' ilan ediyor HDP'yi ama tecavücü, barbar örgüte bir şey söylemiyor. IŞİD'in işbirlikçisi, terör ve barbarlık, tecacüz çetesinin işbirlikçisi bize insanlık, demokrasi dersi veremez. Halkın parasıyla yüzlerce TIR silahı IŞİD'e gönderenler, din ve imandan bahsedemezler. O nedenle HDP'den ürküyorlar. HDP güçlenirse, işledikleri suçların sorulma vakti gelecek."

Demirtaş, Mısır'daki darbeyi de kınayarak, Mursi'nin idam edilmesine karşı uluslararası güçlerin harekete geçmesini istedi.

'SÖZ VERDİK; O SANDIKTAN BARIŞ ÇIKACAK'

Demirtaş, sözlerini şöyle noktaladı:

"Başkanlık sistemiyle ülkeye dikta rejimi dayatmalarına izin vermemek için halktan destek istiyoruz. Tek bir oyun bile çok kıymeti var. Heba olmamalıdır. Mutlaka sandıklara neşeyle, coşkuyla gitmelisiniz. Başkalarını ikna etmek için çaba sarf etmelsiniz. Aynı zamanda sandıklara da sahip çıkmalısınız. Neşeli seçim kampanyası yürütmelisiniz, çünkü 7 Haziran akşamı Türkiye'de düğün var düğün, HDP'nin zaferi var inşallah! Asla ilkelerimizden, duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz; rakiplerimize, dostlarımıza ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiğini projelerimizle, seçim beyannamemizle anlata anlata kampanyamızı tamamlayacağız. Türkiye'de siyaset yapmanın bedeli vardır. Bu gemi varacağı yere gidecek. Kula kulluk etmeyiz. Bir canımız varsa, halkımıza feda olsun. Bizi korkutmaya çalışanlara vereceğimiz cevap budur. 7 Haziran'dan korktuğunuz kadar hiç kimseden korkmuyorsunuz. O sandık gelecek, meydana kurulacak. O sandık açılacak ve sizin iktidarınızın sonu gelecek. Bütün Türkiye'ye söz verdik; barışı, demokrasiyi ille de o sandıktan çıkartacağız."

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER