'Derecik' dergisi okuyucuyla buluştu!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi Üçyan İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 'Derecik' adı altında çıkarttıkları dergi okuyucuyla buluştu.

'Derecik' dergisi okuyucuyla buluştu!

Abdullah KAYA / DERECİK 

Derecik Üçyan İlkokulu öğretmenleri tarafından uzun bir çalışma sonucu Derecik Beldesi'nin gelenek, görenek ve kültürünü anlatan 'Derecik Dergisi' okuyucuyla buluştu. Yaklaşık 3 ay çalışmalar sonucu okuyucularıyla buluşturan Derecik Dergisi beldenin ilk dergisi olma özelliğini taşıyor. Derecik Dergisi'nde, Derecik Beldesi'nin tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerinin yanı sıra Üçyan İlkokulu'nun öğretmenleri ve öğrencilerinin faaliyetleri yer alıyor. 

Konu hakkında bilgi veren Derecik Üçyan İlkokulu öğretmenleri Asya Akbaş, Mahsima Güneş, Kahraman Yaşar ve Nihat Tekin, Derecik Beldesi'nde ilk defa böyle bir derginin okuyucuyla buluştuğunu kaydederek, dergide bilgi amaçlı çok önemli notların olduğu ve özellikle belde hakkında bilinmeyenlerin ön planda olduğunu kaydetti. 

Derecik Üçyan İlkokulu'nun resim sergisinde tanıtımı yapılan Derecik Dergisi, vatandaşlarında ilgi odağı oldu. Okul öğretmenleri Derecik dergisini çıkartmada emeği geçen yetkililere, belde esnafına ve yardımlarını esirgemeyen vatandaşlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Resim sergisi ve dergi tanıtım programında davetlilere kurabiye ve soğuk içecek ikramında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 14:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
cengiz miroğlu
cengiz miroğlu - 10 yıl Önce

ilgi duyan herkese teşekkürler ederim.

rasim şirin
rasim şirin - 10 yıl Önce

emiği geçen herkese ellerine sağlık inşallah davam gelir....

Başur
Başur - 10 yıl Önce

hayırlı uğurlu olsun. dergı kurucularını kutluyor ve başarılar dilerim.

mehmet gardi ırak
mehmet gardi ırak - 10 yıl Önce

tebrik ediyorum okul öğretmenlerini çok güzel bır iş başarmışlar. en güzelide dukkanlar. dereciğin bu kader gelıştığını bilmiyordum. mobılya var gıyim var . güzel reklamlar . tarihini güzel yazmışsınız

ecmel üstündağ
ecmel üstündağ - 10 yıl Önce

güzel çalışmanız için tekrar tebrik ederim arkadaşlar.derecik için böyle bir çalışma yapılabilecek en güzel faliyetler den biri oldu.ve asya arkadaşım yine bir ilke daha imza attın aziz dostum.ayrıca dergide ki reklam vb. çalışmalarda çok güzel olmuş.reklam veren esnaf arkadaşlarda çok isabetli bir dergide reklam vermişler.katkılarından ötürü onlarada teşekkür ederim.

sabr atmaca
sabr atmaca - 10 yıl Önce

arkadaslar tebrikler gercekten guzel bir calisma gibi gorunuyor...

Başur Başur
Başur Başur - 10 yıl Önce

derginin kurucularına ve emeği geçen geçen herkese teşekkürler. okumuş derecikli gençlerin bu konuda daha çok çalışması gerekir.

Amara Silya
Amara Silya - 10 yıl Önce

yapmış olduğunuzu bu çalışma ve bunca geçen süreçte bulunmuş olduğunuz bölgenin ve kendi düşüncelerinizi bir dergide buluşturmak oldukça basarılı ve taktir edilecek seviyededeir. yürekten tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum (asya akbaş seni seviyorum cnm tebrik ederm güzel olmş :) )


SIRADAKİ HABER