Derecik Sınır Kapısı Açılsın imza kampanyasında 10 Bin İmza Toplandı

Hakkari'nin Derecik ilçesi sınır kapısının açılmasına yönelik Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından başlatılan ıslak imza kampanyası sona erirken, imza kampanyası elektronik ortada devam ediyor. Elektronik ortamda devam eden imza kampanyası ile beraber yaklaşık 10 bin imza toplandı.

Derecik Sınır Kapısı Açılsın imza kampanyasında 10 Bin İmza Toplandı

Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından başlatılan Derecik Sınır Kapısı Açılsın imza kampanyası sonlandırıldı. Elektronik ortamda devam eden imza kampanyası ile beraber yaklaşık 10 bin imza toplandı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, "bildiğiniz gibi 10 gün önce Şemdinli ilçemizin Derecik Sınır Kapısı açılsın sloganı ile bir basın açıklaması yapmıştık. Basın açıklamasının akabinde başlatmış olduğumuz bir imza kampanyası vardı. Hem ıslak imza, hem de elektronik imza kampanyası başlatmıştık. Bugün itibarıyla ıslak imza kampanyamızı sonlandırdık. Elektronik ortamdaki imza kampanyamız Ticaret Bakanlığı'na hitaben yapılan imza kampanyamız hala devam ediyor. Islam imzayla yapmış olduğumuz kampanyamızda 10 günlük bir süreçte 10 Bin üzerinde halkımızın imzasını aldık. Buradaki bütün insanlarımız sesini duyurmak üzere; Derecik Sınır Kapısının açılmasına ilişkin talebini dilekçelerinde imzalarını attılar. Bizler de Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Odası olarak yönetim kurulumuz ile birlikte, halkımızın bu talebini, halkımızın bu sesini, bu çığlığını ilgililere ileteceğimiz konusunda daha önce basın açıklamasıyla kamu ile duyurmuştuk. Bundan sonra sonraki yol haritamızda ne olacak? Bu konu ile ilgili kısa bir bilgi sunmak istiyorum. 

Cumhurbaşkanlığı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden randevu talebinde bulunduklarını belirten Tekin; "raporumuzu hazırladık. Sayın Cumhurbaşkanlığına hitaben dilekçelerimizi de hazırladık. Burada da oluşturacağımız bir heyet ile birlikte, yönetim kurulumuz ile birlikte en kısa süre içerisinde, bugün itibarıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ticaret Bakanımıza ve yine Irak Kürt Bölgesel yönetimiyle randevularımızı oluşturmaya başladık. Randevu taleplerimizi ilettik. Randevularımız oluşturulduktan sonra randevu verildikten sonra bahsettiğimiz bu dosyalarımızı bu imzalarımızı raporumuzla birlikte, taleplerimizle birlikte, ilgililere götüreceğiz. Elden götüreceğiz. Elden sunacağız ve halkımızın bu talebini ilettiğimiz zamanda bunların masasında oturup, doğru zeminde Derecik Sınır Kapısının açılmasına ilişkin talebimizin ne olduğunu, Derecik Sınır Kapısının uzun zamandır, yıllardır resmi anlam açık olmasına rağmen fiili olarak neden açılmadığını, bölgeye olan etkisinin ne olacağını, ülke ekonomisine katkısının ne olacağını, istidama olan katkısının ne olacağı konusunda bunları doğru zeminde birbirleri anlatacağız ve halkımızın talebini ileteceğiz. Bundan sonraki süreçte kamuoyunda beklentimiz şudur ki; imza kampanyamıza, başlatmış olduğumuz bu çalışmamıza lütfen herkes sahip çıksın. Bundan sonra da bahsettiğim elektronik ortamda devam eden imza kampanyamız çok önemlidir. Burada ona sahip çıksınlar ve sürekli gündemde tutmaya devam etmelerini önemle rica ediyoruz. Başlatmış olduğumuz bu çalışmamızda ve imza kampanyamızda desteklerini esirgemeyen başta Yüksekova ve Hakkari'deki odalarımıza, oda başkanlarımıza ve tabii ki bütün Şemdinli, Derecik ve Yüksekova’da imza veren bütün halkımıza sonsuz teşekkürler” dedi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2022, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER