4 yaşındaki Ömer Halis Polat’tan 4 gündür haber alınamıyor

Urfa'da 4 gün önce evlerinin önünde oyun oynarken kaybolan 4 yaşındaki Ömer Halis Polat'ı arama çalışmaları sürüyor. Polat Ailesi çocuklarının bulunmasını isterken kaçırılma şüphesini de dile getirdi.

4 yaşındaki Ömer Halis Polat’tan 4 gündür haber alınamıyor

Urfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Köseköy Mahallesi'nde 4 gün önce akşam saatlerinde evlerinin bulunduğu bölgede oynayan Ömer Halis Polat kayboldu. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, 4 yaşındaki Polat'ın tahliye sulama kanalına düşmüş olabileceği ihtimali üzerine AFAD ve dalgıç polis ekiplerinden yardım isteyerek, arama çalışması başlattı. Çocuğun en son görüldüğü yere göre 5 kilometrekarelik alanda ve köyün içinden geçen su tahliye kanalının 50 kilometrelik hattında aramalar sürüyor.

Çamurlu kanalda sopalarla yapılan aramada henüz Polat’a ulaşılmazken, çalışmaları yetersiz bulan aile yetkililerden daha kapsamlı bir arama talep etti.

‘DEDESİ İLE OTURURKEN KAYBOLDU’

Çocuğun babası Ahmet Polat, oğlunun 8 Eylül tarihinde dedesi ile birlikte otururken bir anda gözden kaybolduğunu aktardı. O saatten sonra çocuğunu köyde de hiç kimsenin görmediğini söyleyen baba Polat, “Normalde çocuklar ile oynayan efendi sessiz bir çocuk, yaramaz bir çocuk değil. 100 metre bile evden uzaklaşacak, ayrılacak bir çocuk değil” dedi.

Ömer Halis Polat

‘KAÇIRILMA İHTİMALİ DE VAR’

Ahmet Polat çocuğunun kaybolmasına dair, “Kanala mı gitti pamuk tarlasına mı gitti veya yola gitti birilerimi aldı bilmiyoruz. Kaçırılma ihtimali var. Birileri alıp gitmiş olabilir. Belki yola çıkmıştır, orada gören biri arabasına alıp götürmüştür, sosyal medyadaki paylaşımları da görmemişse çocuğun kayıp olduğunu bilmeyebilir" ifadelerini kullandı.

Kaçırılma olasılığına dair kimseden şüphelenmediklerini belirten Polat, “Her türlü ihtimali göz önünde tutuyoruz” dedi.

‘EKİPLERİN SAYISI ARTTIRILMALI’

Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ancak aramaların yetersiz olduğunu kaydeden Ahmet Polat, “AFAD ekibi ve diğer ekiplerden Allah razı olsun ama bu ekiplerin 10 veya 20'ye katlanması lazım. 15-20 kişiyle olacak bir durum değil. Çünkü çok büyük ve boyu 1 metreyi bulan pamuk tarlalarının olduğu bir arazi” diye konuştu.

Isıya duyarlı drone'ların da aramaya katıldığını ancak kentin sıcak havası nedeniyle işlevsel olmadığını belirten Polat, “3 çocuğu tarlaya koydum, drone ısıya duyarlı olmasına rağmen o çocukları tespit edemedi, her tarafı sıcak gösteriyor. Bu nedenden dolayı aramalarda insan gücü önemli bir etken. İnsan gücüyle arama yapılmasını istiyorum” dedi.

DSİ’NİN SUYU KESMESİ TALEBİ

Sudaki akıntı ve dipteki demirler nedeniyle dalgıçların da rahat dalış yapamadığını belirten baba Devlet Su İşleri’nin (DSİ) de destek sunmasını isteyerek, “Kanaldan suyu bir gün bile  kesseler çocuğumuz belki kurtulabilir Gerekirse iki üç gün kesilsin cenazesinin bulalım kanalda” diye konuştu.

Bir jandarma yetkilisi ise suyun debisinin yüksek olduğunu belirterek DSİ’nin suyu azaltmak, kesmek gibi müdahaleleri olmaksızın ekiplerini riske atamayacağını söyledi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER