Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı'dan turistlere çağrı

Hakkari'nin Şemdinli (Şemzinan) ilçesi Belediye Başkanı Tahir Saklı, Derecik-Mergesor Sınır Kapısı’nın açılmasını istedi. Saklı ayrıca turistler için de Şemdinli’yi tavsiye etti.

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı'dan turistlere çağrı

Bölgede bulunan Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’ye konuşan Belediye Başkanı Tahir Saklı, Şemdinli ilçe merkezinin karşısında 1450 rakımlı Efkar Dağı’nda hayata geçirilen Seyir Tepe projesini 2021 yılında hayata geçirdiklerini söyledi.

Daha önce kırsal olan bu bölgede bugün yürüyüş yolu, sosyal tesis, çay bahçesi ve kameriyelerin bulunduğu alanda ailelerin rahat zaman geçirebileceğini belirten Saklı, “Şemdinlimiz için böyle bir yere ihtiyaç vardı. İnsanlar kentin kalabalığından uzaklaşmak ve rahat bir nefes almak istediklerinde gelecekleri bir yer yapmak istedik. Şimdi akşamları halkımız buraya gelip zaman geçiriyor, dinleniyor. Bu da bizim için bir iftihardır, insanlarımız misafirlerimizin gelip burada dinlenmesi bizim için mutluluk kaynağı, bize farklı bir enerji veriyor” dedi.

Parkı, bölgenin doğal yapısını bozmadan inşa ettiklerini belirten Saklı, mescidi, müştemilatı ile parkın ücretsiz olduğunu söyledi.

Derecik (Rubarok) ilçesinden Kürdistan Bölgesi’ne açılan sınır kapısı hakkında da konuşan Belediye Başkanı Saklı, “Buradan hükumetimize çağrımız budur. Bu kapı en kısa zamanda açılsın. Çünkü Şemdinli, Rubarok, Gever’de yaşayan herkesin diğer tarafta akrabası, bir yakını var. Biri diğer taraftaki bir akrabasının taziyesine gitmek isterse buradan Diyana’ya 1 saatte ulaşabilir ama kapı olmadığı için 15 saat araç ile seyahat ediyor. Kapı açılırsa çok büyük bir imkan sağlanır. Hem sınır bölgelerinde iki taraf arasındaki kardeşlik ilişkileri için hem de bu ekonomik bir gelir kapısı olur. Biz bu konuda yetkililerle görüştük. Bu taraftan kapının açılması için bir problem olmadığını söylediler” diye konuştu.

Şemdinli’nin çok güzel bir doğaya sahip olduğunu, yaylaların özellikle yazın gezmeye değer olduğunu, bunun da ziyaretçiler için güzel imkanlar sunduğunu ve ayrıca bölge halkının da misafirperver olduğunu belirtti.   / Rudaw

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER