Derecik'te BDP Seçim Bürosu Halaylarla Açıldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesinde BDP seçim irtibat bürosu binlerce kişinin katılımıyla halaylarla açıldı.

Derecik'te BDP Seçim Bürosu Halaylarla Açıldı
Abdullah KAYA / DERECİK


BDP
 Şemdinli ilçe başkanlığı binasıı önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Adil Zozani, PM üyesi Abidin Eniş, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altakin, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Şemdinli Belediye Eş Başkan Adayları Seferi Yılmaz ile Nahide Yıldız, Hakkari ve Yüksekova BDP ilçe Başkanları, Eş Başkan adayları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş araçlarla Derecik Beldesine hareket ettiler.

 

Alkış ve sloganlarla BDP Derecik belde seçim bürosu önüne gelen kalabalık kitle Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. 

 

Derecik Beldesinde halka hitap eden BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, önümüzde kısa bir zaman dilimi olmasına rağmen seçim günü herkesin elini taşın altına koyarak birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla diğer parti adaylarına doğru yolu önererek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. 

 

Zozani konuşmasında; “ Kürdistan’ın her yerinde özgürlük sembolleri ile süslenmiştir. Kürdistan’ın her yerinde özgürlük halayları tutulmuştur. Derecik beldesinde bu gün özgürlük halayları başlamıştır. 30 Mart Kürtler için özgürlük gününün ilanıdır. Kürdistan’ın gözü Amed’ten Serhet’e Rıha’dan Van’a kadar, Botan dan Sivas’a kadar, Rojava, Başur ve Bakur’a kadar bu gün herkes den önce Colemêrg’ tedir. Belirten Zozani,  Hakkari halkının birlik ve beraberliğini kıskanıyor. Bütün adayların çalışmalarında Hakkari gibi birlik ve beraberlik içinde olalım diyen Zozani, irademiz Hakkari halkının iradesi gibi açıklanmalı. Birliğini ilan etsinler diyorlar" dedi.

 

Zozani’den sonra konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, " Federe Kürdistan Bölgesi lideri Mela Mustafa Barzani’nin ölümünün yıl dönümü nedeni ile kendilerini saygı ile anıyoruz. Kürdistan halkının başı sağ olsun. Buradan ailesine ve Sayın Mesut Barzani’ye baş sağlığı dileklerimde bulunuyorum" dedi.

 

Canan devamla, "Derecik Halkımızın bir kısmı Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) adına bazı yalanlarda bulunuyorlar. KDP adına Derecik halkının Türk partilerine destek verin diyorlar. Oysa ki biz Hem Sayın Mesut Barzani, hem de Necirvan Barzani ile görüştük. Kendileri böyle bir şeyin olmadığını belirtti. Yanı sıra Derecik halkının askeriye baskısı altında kalması ve Karakolların kale kol haline gelmesi nedeni ile halkımız tamamıyla baskı altında olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni ise Derecik halkının birlik ve beraberliği sağlamamasıdır. Derecik halkı birlik ve beraberliğini sağladığı sürece bu baskılar olmayacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER