Dersim Festivali coşkuyla sürüyor

14. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, mahalle etkinlikleri kapsamında yapılan konserler ile coşkulu bir şekilde sürüyor.

Dersim Festivali coşkuyla sürüyor

14.Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Mahalle etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ve çeşitli sanatçıların katıldığı konser etkinliği ile coşkulu bir şekilde devam ediyor.  Binlerce yurttaş konser etkinliklerinin yapıldığı Alibaba ve Gazik Mahallelerine akın etti. Alibaba Mahallesi'ndeki konser etkinliğinde ilk olarak Omedya Mestu çocuk korosu sahne aldı.

Yaşları 8 ile 15 arasında değişen koro giydikleri Dersim yöresine ait kıyafetler ile Kürtçe'nin Kırmanciki lehçesinde Alevi değişleri ve yöresel parçalar seslendirdi. Çocuk korosunun ardından sahne alan Ali Aslan Zelemele, Sena Dersimi, Hasan Ali ve Grup Vardiya'nın seslendirdiği parçalar ile yurttaşlar keyifli saatler yaşadı. 

Yine Gazik Mahallesi'nde yapılan ve binlerin katıldığı konser etkinliğinde ise ilk olarak Dersim Belediyesi Kadın Korosu Wenge Ave Kürtçe'nin Kırmancki lehçesinde seslendirdiği parçaların ardından Grup İsyan Ateşi sahne aldı. Grup İsyan Ateşi'nin seslendirdiği parçalar sırasında kitle sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Rojava", "PKK", "Şehit namirin" sloganları atıldı. Hareketli parçalar ile yurttaşlar halaylar çekerek, zılgıtlar çekti. Sahnede sunucu tarafından Rojava, Lice, Gezi, Sakine, Seyit Rıza, Abdullah Öcalan, İbrahim Kaypakkaya ve Denizlerin isimleri okunarak selamlama yapıldı. Kitle tarafından alkış ve zılgıtlar ile karşılandı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER