Dersimliler Özgecan için sokaklarda

Dersim'de öğrenciler Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etti. Eylemlerde cinayet ve tecavüzden devletin sorumlu olduğu mesajı verildi.

Dersimliler Özgecan için sokaklarda

Dersim'de Eski Hastane mevkinde bir araya gelen yüzlerce lise öğrencisi, "Özge'nin katili tecavüzcü devlet" yazılı pankart açarak Seyit Rıza Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Burada oturma eylemi başlatan öğrencilerin bekleyişi devam ediyor.
Dersim Liseli Gençlik adına basın açıklamasını okuyan Duygu Doğan, kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirterek, "Tarihe bir gün daha kazındı, Şubat ayı Özgecan oldu. Özgecan'ın katillerini çok iyi tanıyoruz. Katili T.C Anayasasıdır, hâkimlerdir. Katili devlettir" dedi.
Tunceli Üniversitesi'nde bir araya gelen yüzlerce öğrenci ise Toplumsal Barış Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim-Sen Üniversite Eş Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen eylemde Özgecan Aslan için adalet istendi.

KUTSAL MEKANDA ÖZGECAN İÇİN XIZIR BEYİTİ

Halk Müziği Sanatçısı Kemal Kahraman da Dersim-Ovacık karayolu üzerinde bulunan Ana Fatma ziyaretinde mum yakarak Özgecan Aslan için dua etti. "Bir IŞİD mantalitesi de ağır ağır memleketimize hâkim oluyor" diyen Kahraman, şunları ifade etti: “Özgecan kardeşimizin ruhu için, o melek yüzlü kardeşimizin ruhunun nurlar içinde uyuması için Xızır Beyiti söyleyeceğiz. Bu beyitle yaşanan vahşeti protesto ediyoruz. Umarız bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Fakat bu dileklerin bugünkü sosyal gerçeklik içinde pek bir anlamı olmadığını da biliyoruz. Her gün onlarca kadına bu şekilde hakaret ediliyor. Bir IŞİD mantalitesi de ağır ağır memleketimize hâkim oluyor. Bütün bunlara dikkat çekmek için buradayız. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun."

DERSİM'İN İLÇELERİ VE ELAZIĞ'DA DA PROTESTO EDİLDİ

Dersim'in Ovacık, Hozat, Mazgirt ve Nazimiye ilçelerinin yanı sıra Elazığ'da da halk Özgecan Aslan Cinayeti'ni yürüyüş düzenleyerek protesto etti. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER