'Devrimci Karargah davası düşürülsün'

4 yıl önce, 21 Eylül 2010 tarihinde başlayan ve kamuoyunda Devrimci Karargah davası olarak bilinen davanın nihai kararı 24 Aralık’ta açıklanıyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararı öncesi siyasetçiler, sendikacılar ve akademisyenler davanın düşürülmesini istedi.

'Devrimci Karargah davası düşürülsün'

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, aralarında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eşsözcüsü Tuncay Yılmaz’ın sanık olduğu davaya ilişkin kararını çarşamba günü açıklayacak.

Siyasetçiler, sendikacılar ve akademisyenler, Devrimci Karargah davası olarak bilinen davada verilecek karar öncesi ortak açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ, davaya ilişkin, “21 eylül davasında yargılanan bütün arkadaşlarımızın üzerinde sallanan o tutuklama kılıcı derhal kınına geri sokulmalıdır. Siyasi iktidarın demokrasi kılıcı gibi bütün demokrasi talep edenlerin tepesinde salladığı kılıcı biz yerine iade edeceğiz” dedi.

SDP Onursal Başkanı Akın Birdal da ise,”Sırrı’yı dinlerken ben çok umutlandım. Ne söylersek söyleyelim bu dava bitecek. Sürece uygun bir karar çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yargı kararına, yargıya ve onu yargıç yapanlara saygı duymadıklarını belirterek, davanın hükümsüz olduğunu savundu.

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, “O kadar çok yasa değişti ki, bir hukukçu olarak yakalamakta zorluk çekiyoruz. Türkiye’de Kürtlere, muhaliflere ve sosyalistlere yönelik bu kadar köklü değişikliklere rağmen bir değişim gözleyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Davanın avukatı Ercan Kanar ise yargının iktidarın projesini yerine getiren bir misyoner rolüne dönüştüğünü savundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER