Polis kurşunuyla öldürülen Tursun'un ailesine haciz

İzmir’de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun’un ailesine polis’in avukatlık masrafını vermediği gerekçesiyle evlerine haciz konuldu.

Polis kurşunuyla öldürülen Tursun'un ailesine haciz

25 Kasım 2007’de İzmir’de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis memuru Oral Emre Atar tarafından öldürülen Baran Tursun’un ailesine polis Atar’ın avukatlık masrafını vermediği gerekçesiyle evlerine haciz konuldu.

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Baran’ı öldüren polise hakaret ettiği suçlamasıyla mahkum olan anne Berin Tursun’a, polisin 1.734 TL’lik avukatlık masrafı çıkarıldı.

Tursun Ailesi, “Oğlumuzun katiline para vermeyiz” diyerek bu parayı ödemeyi reddedince, polis memuru da tahsil için İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. İcra Müdürlüğü, 1.734 TL’lik borca karşılık Tursun Ailesi’nin 5 trilyon lira değerindeki 5 dairesine haciz koyarak satışa çıkardı.

Ne olmuştu?

9 Eylül Üniversitesi öğrencisi Baran Tursun, 25 Kasım 2007’de İzmir Bornova’da arkadaşlarıyla birlikte arabayla giderken polisin dur ihtarına uymayınca, polis arkadan ateş etmiş, kafasından vurulan Tursun arabasıyla kaza yapmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Tursun için önce trafik kazası tutanağı hazırlanmış, daha sonra çekilen tomografide kafatasında kurşun tespit edilmesi üzerine polisler havaya ateş açıldığını ancak kurşunun sekerek 185 metre ilerde seyreden Tursun’a isabet ettiğini ileri sürmüşlerdi.

Yapılan incelemeler sonucunda polis memuru Oral Emre Atar’ın silahından çıktığı anlaşılan kurşunun Tursun’u öldürdüğü ve Atar’ın hedef gözeterek ateş ettiği anlaşılmıştı.

Olaydan sonra Tursun’un annesi bir basın toplantısında polislerle ilgili söylediklerinden dolayı “tehdit ve hakaret” suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tursun ailesi, yedi sivil toplum kuruluşu yöneticisiyle birlikte yargılandıkları “yargı görevini etkileme” suçundan beraat ederken, aile hakkında başlatılan 301 soruşturmasına Adalet Bakanlığı izin vermemişti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER