Ankara'da Toprağa Gömülü Çuvallardan Cephanelik Çıktı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Çamlıdere ilçesinde toprağa gömülü halde yüklü miktarda mühimmat ele geçirdiği belirtildi.

Ankara'da Toprağa Gömülü Çuvallardan Cephanelik Çıktı

Ankara’ya bağlı Çamlıdere ilçesinin Ankara-İstanbul Otoyolu’na bir kilometre mesafesinde bulunan kırsal alanında, metruk bir kulübenin yakınında toprağa gömülü halde yüklü miktarda mühimmat ele geçirdiği belirtildi.

Toprağa gömülü halde bazı çuvalların tespit edilmesi üzerine jandarma ekiplerine haber verildi. Bölgede metal dedektörler ile yapılan aramada metruk vaziyetteki kulübenin yakınında çuvallar içerisinde toprağa gömülü vaziyette bir cephaneliğe rastlandı.

Aramalarda 3.5 kilogram TNT patlayıcı, iki adet mayın, iki adet C4 plastik patlayıcı, 16 adet taarruz ve savunma tipi el bombası, patlayıcıların ateşlenmesinde kullanılan çok sayıda fünye düzeneği, iki adet kalaşnikof, 10 adet dolu kalaşnikof şarjörü, bir adet M16 piyade tüfeği ile kalaşnikoflara ait 1500’e yakın mermi bulundu.

Patlayıcıların ve silahların zarar görmemesi için çuvallara özenle yerleştirilerek toprağa gömüldüğü belirtildi.

Cephaneliğin bulunması üzerine güvenlik ekiplerinin ele geçirilen patlayıcı ve silahların kime ait olduğunu bulmaya çalıştığı belirtildi.

Patlayıcı ve silahların, daha önce herhangi bir eylem veya olayda kullanılıp kullanılmadığının belirlenmesi için Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilirken, patlayıcı ve silahların kafile ve seri numaraları ile menşei bilgilerinin incelenerek, nereden temin edildiği ve Türkiye’de herhangi bir kurumun envanterine kayıtlı olup olmadığının da araştırılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER