HDP heyeti Kandil'e gidiyor

İmralı Heyeti’nden HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DTK Eş Sözcüsü Hatip Dicle ve Diyarbakır bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın yarın Kandil’e gideceği belirtildi.

HDP heyeti Kandil'e gidiyor

İmralı Heyeti’nden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır bağımsız Milletvekili Leyla Zana yarın Kandil’e gidiyor.

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan ve Önder dün (22 Aralık) tarihinde Başbakanlık merkez binada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile görüşmüştü.

Görüşme sonrası “Yeni bir döneme girdik, hangi başlıkların görüşüleceği konusunda önemli bir mutabakat var” açıklaması yapmıştı.

Akdoğan ise görüşme sonrası twitter hesabından nihai hedefe ulaşmak için güven ve iyi niyet temelinde görüşmelerin hız kazandığını açıklamıştı.

Kandil’e gidecek olan İmralı heyeti Kandil’de KCK yetkilileri ile PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 17 Aralık tarihinde yapılan görüşme ve sonrasında hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmenin sonuçlarının değerlendirilmesi ve Kandil’in yaklaşımının alınarak Öcalan’a iletilmesi bekleniyor.

Heyet Kandil ve hükümet arasındaki yürüteceği görüşmelerin ardından İmralı’ya gidecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER