İran'daki açlık grevi taleplerin karşılanması üzerine sona erdi

İran Urmiye Cezaevi’ndeki Kürt tutuklular 33 gündür sürdürdükleri açlık grevini eylemlerinin sonuca ulaştığını belirterek, sonlandırdıklarını duyurdu.

İran'daki açlık grevi taleplerin karşılanması üzerine sona erdi

İran’da Kürt siyasi mahkumların Urmiye Cezaevi’nde adli suçlular ile aynı koğuşlara konulmaları, idam ve baskılara karşı başlattıkları açlık grevi 33. gününde eylemin başarıya ulaştığı belirtilerek sona erdi.

Urmiye Cezaevi’ndeki tutukluların açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Urmiye Cezaevi’nde kalan siyasi tutuklular olarak, 33 gündür İslam Cumhuriyeti’nin baskı ve zorlama politikalarının son bulması amacıyla açlık grevindeyiz.

“Tepkimiz sonucu, İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri, bizimle görüşerek, yaklaşık 40 adli tutuklunun başka bölümlere gönderileceğini, daha önce farklı koğuşlara gönderilen 13 siyasi tutsağın ise yeniden 12’nci koğuşa yerleştirileceğini aktardı. Yine açlık grevini sonlandırmamız halinde isteklerimizi yürürlüğe koyacaklarını sözü verdiler.

“Bunun için biz de KODAR’ın çağrısını da olumlu karşılayarak açlık grevini sonlandırma kararı aldık.

“Yine Urmiye Cezaevi’ndeki tutuklular olarak, bu süreçte bize destek vermek amacıyla çeşitli çalışmalar yürüterek bizi yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz.

“Urmiye Cezaevi tutukluları.”

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER