Habbani paralarını faiziyle birlikte böyle geri aldı

İşadamı Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani, "17 aralık yolsuzluk ve rüşvet " operasyonlarında el konulan 1 milyon tl, 800 bin euro ve 60 bin doları 2 kilo altını da aynen geri aldı.

Habbani paralarını faiziyle birlikte böyle geri aldı
17 Aralık "rüşvet" ve "yolsuzluk" soruşturmasına verilen takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından İşadamı Rıza Sarraf'a yakınlığı ile bilinen Abdullah Habbani bu sabah saat 11.30'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

SAAT 12.00'DE ADLİYENİN EMANETİNDEKİ 2 KG ALTIN

2 avukat ve 2 korumasıyla adliyeye gelen Habbani, önce emanet savcısına giderek gerekli evraklara imzalarını attı. Daha sonra adli emenete inen Habbani, 12.00'de 2 kilo külçe altınını aldı. Habbani altınlarını aldığı sırada emanet savcısı İbrahim Çiçek de eşlik etti.

1 MİLYON TL, 800 BİN EURO, 60 BİN DOLARI İÇİN BANKADA SIRA NUMARASI ALARAK KUYRUĞA

Habbani daha sonra 12.05'de adliyenin "D" blok eksi 2'nci katında bulunan Vakıfbank Şubesi'ne de avukatı ve korumalarıyla sıraya girdi. Korumalar valizi ve sırt çantasını taşırken, Habbani ise bir süre sonra avukatıyla birlikte banka içindeki banklarda oturdu. 12.28'de banka görevlisi, Habbani ve avukatını gerekli işlemler yapmak için çağırdı.

KEPENKLER İNDİ PARALARLA ÇIKTI

Öğle tatili nedeniyle 12.29'da banka kepenkleri yarıya indirilirken, 12.45'de de Habbani, 2 avukatı ve 2 koruması banka şubesi'nden çıktı. Habbani ve avukatıyla konuşarak önden ilerlerken, 2 korumada içi para dolu valiz ve sırt çantasıyla peşlerinden bir süre yürüdü. "Gazetecinin paranızı aldınız ne söylemek istersiniz?" sorusuna ise Habbani, "Sağol, konuşmak istemiyorum" diye cevap verdi. Habbani, 2 koruması ve 2 avukatıyla adliyenin zemin katında bulunan otoparkı kullanarak adliyeden ayrıldı.

FAİZ PARALARINI KIZILAYA BAĞIŞLADI

DHA Muhabirinin telefonla ulaştığı İşadamı Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Abdullah Happani'nin teslim aldığı paraların faizini Kızılay'a bağışladığını belirtti. Avukat Yıldırım, "Bu paralar Abdullah Habbani'ye ait. Müvekkilim Rıza Sarraf ile ilgisi yok. Söz konusu paraların 55 bin TL'lik faizini ise Kızılay'a bağışladı" dedi.

55 BİN TL FAİZ

17 Aralık Operasyonu kapsamında Habbani'nin şirketinden 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolar ve 2 kg külçe altın ele geçirilmişti. Savcılık, yasa gereği değer kaybetmemesi için söz konusu paraları bir devlet bankasına yatırdı. Bir yıl içinde Habbani'nin işyerinden ele geçirilen paralara yaklaşık 55 bin lira faizi geldi. Yine aynı operasyonda Habbani'nin 2 kilo külçe altınına da el konulmuştu. Altınlar ise adli emanetinde bulunuyordu.

TAKİPSİZLİK KARARI

17 Aralık "Rüşvet" ve "Yolsuzluk" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de işadamı Rıza Sarraf, Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti. Dosyada tek şikayetçi olarak yer alan Fatih eski Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce de takipsizlik kararına 64 sayfalık itiraz dilekçesi hazırlayarak itiraz etmiş, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği de itirazı reddetmişti. Hakimliğin verdiği bu karar ile takipsizlik kararı kesinleşti, Barış Güler ve Abdullah Habbani'nin paralarının faiziyle iade edilmesinin yolu da açılmıştı. / dha
Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER