Dolmabahçe Sarayı'nda silahlı saldırı

İstanbul’da kimliği belirlenemeyen bir kişi Dolmabahçe sarayına uzun namlulu silahla saldırı düzenledi. Konuya ilişkin konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Dolmabahçe Sarayı'nda silahlı saldırı

Dolmabahçe Sarayı önünde saldırı hazırlığında olduğu belirtilen bir kişi yakalandı. Şahsın üzerinden otomatik silah ve bomba çıktığı iddia edildi.

Yere yatırılan şahıs, kelepçelenerek gözaltına alındı. Sarayın önündeki yol çift yönlü trafiğe kapatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olaya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada saldırganın üzerinden çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve kullanmış olduğu ve patlamayan 2 el bombası ele geçirildiğini belirtti.

Altınok tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugün saat 14.30 civarlarında Dolmabahçe Sarayı’nın girişinde ana nizamiyesinde bulunan nöbetçi kulübesine bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduğunu düşündüğümüz bir şahıs tarafından önce 2 el bombası atarak sonra tabanca ateşinde bulunarak saldırıda bulunmuştur. Arkadaşlarımızın mukabelesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiştir.

“Teröristin üzerinde çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca, kullanmış olduğu ve patlamayan 2 el bombası ele geçirilmiştir. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kimliği ve bağlantısı bizce malum. Şu anda ismini vermek istemiyorum. Daha önce hapishanede yatmışlığı var. Saldırı girişimi sarayın girişindeki polis arkadaşlarımıza yönelik yapılmıştır. Şu anda gözaltında bir saldırgan var. 2003-2006 arasında cezaevinde yatmışlığı var.”

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER