DTK ve DÖKH, ırkçı saldırıları kınadı

DTK ve DÖKH, 1 Haziran günü İstanbul'da Gaziosmanpaşa Meydanı'nda PKK lideri Abdullah Öcalan için kurulan imza standına yönelik ırkçı bir grubun silahlı saldırısını kınadı.

DTK ve DÖKH, ırkçı saldırıları kınadı
DTK ve DÖKH, 1 Haziran günü İstanbul'da Gaziosmanpaşa Meydanı'nda PKK lideri Abdullah Öcalan için kurulan imza standına yönelik ırkçı bir grubun silahlı saldırısını kınadı. 


İstanbul'da Gaziosmanpaşa Meydanı'nda PKK lideri Abdullah Öcalan için kurulan 3 ayrı imza standına yapılan ırkçı saldırılar Amed'de kınandı. DTK ve DÖKH öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, imza stantlarının bulunduğu 3 ayrı yere yapılan ırkçı saldırıları kınayarak, saldırganların tutuklanmasını istediler.

DTK binasında bir araya gelen sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Başkanı Zübeyde Teker, Öcalan’ın özgürlüğü için yaklaşık 5 ay önce Türkiye’nin bir çok yerinde stant kurarak imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

5 aylık zaman diliminde Türkiye’nin hiçbir yerinde saldırı ile karşı karşıya kalmadıklarını belirten Teker, “Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve meşrutiyetinin kabul gördüğü bir ortam yakalamışken böylesi bir dönemde bu saldırıların olması düşündürücüdür. İmza kampanyasına Kürtlerin yanı sıra bir çok kesim kampanyaya destek vermiştir. Ancak son iki hafta içinde arda arda gelen saldırılar çalışmalarımızı engellemeye dönüktür. İşçi Partililerin öncülüğünde bir araya gelen gruplar organize bir şekilde kampanyayı yürüten arkadaşlarımıza haince saldırılar yapıldı. Bu grupların hangi merkezlerden yönlendirildiğini iyi biliyoruz. Buradan İçişleri Bakanlığına da çağrıda bulunmak istiyoruz. Saldırılar çok sistematik bir şekilde yürütülüyor. Güvenlik zafiyetinin bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Stant açacağımız yerlerde önlemlerin artması lazım. Ayrıca saldırganların da bulunup cezalandırılmalarını istiyoruz” dedi.

İmza kampanyasının detaylarına ilişkinde bilgi veren Teker, “5 aylık zaman diliminde 5 milyon imzaya ulaştık. Amacımız Eylül ayına kadar 10 milyon imza toplamak. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi BDP heyeti önceki gün İmralı’ya giderek görüşmelerde bulundular. Heyet, çözüm sürecinde farklı bir aşamaya gelindiğini belirttiler, bu umut verici. Sürecin müzakereye evrilmesi lazım. Yine önderliğimizin daha aktif olması için özgürlüğünü istiyoruz. Hükümetin bu konuda hızlı adım atması gerekir. Sayın Öcalan’ın barış sürecini ilerletmek için gece gündüz uğraştığını görüyoruz. Barışın temsilcisi İmralı’dadır. Herkes bu süreci sahiplenmeli çünkü önemli ve yeni bir süreç bizi bekliyor. Bu süreçte de Önderliğimizin serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Teker son olarak, herkesin imza kampanyasını sahiplenip destek vermesini istedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER