DTK'den, Adalet Bakanlığı'na Öcalan çağrısı

Demokratik Toplum Kongresi, 3 yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan'la ilgili iddiaların kaygı verici olduğunu belirterek, " Adalet Bakanlığının harekete geçerek halkımızın kaygılarını giderici girişimi başlatması gerekmektedir" çağrısında bulundu.

DTK'den, Adalet Bakanlığı'na Öcalan çağrısı
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), PKK lideri Abdullah Öcalan için duyarlılık çağrısında bulundu.

Öcalan’ın yaklaşık 3 yıldır ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmediğine değinilen açıklamada, Bursa Cumhuriyet savcılığının Öcalan’la ilgili açıklamasının yüzeysel olduğu ifade edildi.

DTK’den yapılan açıklama özetle şöyle:

“Abdullah Öcalan, yaklaşık üç yıldır ne ailesi ne de avukatlarıyla görüştürülmeyerek tam bir tecrit uygulamasına alınmıştır. Halkımızın ve uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen tecrit ağırlaştırılarak sürdürülmüştür.

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ortaya atılan iddialar son derece kaygı uyandırıcıdır. Bu iddiaların en acil bir biçimde inandırıcılığı olan, halkımızı ve uluslararası toplumu ikna edecek şekilde aydınlığa kavuşturulması hayati derecede önemlidir. Bursa Cumhuriyet savcılığının bu iddiaları ‘yalanlayan’ açıklamalarını son derece yüzeysel ve geçiştirmeye dönük bir açıklama olarak değerlendirdiğimizi belirtmek istiyoruz.

Halkımız açısından son derece hayati olan böylesi bir konunun savcılığın bu yüzeysel açıklamalarıyla geçiştirilemeyeceği açıktır. İnandırıcılığı da yoktur.

Bu nedenle, en acil bir biçimde Adalet Bakanlığının harekete geçerek halkımızın kaygılarını giderici girişimi başlatması gerekmektedir. Bu da, zaman geçirilmeksizin, Sayın Öcalan’ın avukatları ve ailesiyle görüştürülmesiyle mümkündür.

CPT DEVREYE GİRMELİ

Yine en acil bir biçimde devreye girmesi için CPT’ye çağrıda bulunuyoruz. CPT’nin geçmiş süreçte içine girdiği zamana yayıcı yaklaşımından vazgeçerek, bu meselenin Kürt halkı için ne anlam ifade ettiğinin bilinci ve duyarlılığı, aynı zamanda da, kendi görev ve sorumlulukları gereği, en acil bir biçimde harekete geçmesi gerekmektedir. Uluslararası topluma da CPT’nin ve AKP hükümetinin harekete geçmesi için duyarlılık çağrısı yapıyoruz.

Sayın Öcalan’ın yaşamı, sağlığı ve özgürlüğünün bütün Mezopotamya halkları nezdinde hayati ve öncelikli bir konu olduğunu burada bir kez daha belirtme ihtiyacını duyuyoruz.
Halkımız başta olmak üzere, bütün Türkiye ve Mezopotamya halklarına Sayın Öcalan’la ilgili olarak sağlıklı ve inandırıcı girişimlerin başlatılması için duyarlılık ve harekete geçme çağrısını yapıyoruz.” (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER