Dünyanın en zor elde edilen pasaportu

'Dünyanın en zor elde edilen pasaportu'nun 'Malta Tarikatı pasaportu' olduğu ortaya çıktı. Sadece üç kişide bulunan pasaport İngiltere, ABD ve Yeni Zelanda tarafından 'meşru' sayılmıyor.

Dünyanın en zor elde edilen pasaportu
Dünyanın en özel ve en zor elde edilen pasaportunun hangisi olduğuna dair pek çok yorum mevcut. Ancak İngiliz Independent gazetesinin araştırması ile şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Gazeteye göre, dünyanın en ayrıcalıklı pasaportu sadece 3 kişide bulunan ‘Malta Askeri Egemen Misafirperver Tarikatı’ (Sovereign Military Order of Malta) ya da kısa adıyla ‘Malta Tarikatı’ pasaportu. Papa Pascal tarafından bağımsızlığı tanınan Malta Tarikatı, Hıristiyan medeniyetinin en eski enstitülerinden. Tamamen apolitik olan bu yapı, Ege Denizi’ni geçmeye çalışan göçmenlere tıbbi destek sağlamak gibi insani yardım görevlerine odaklanıyor.

Pasaport sadece, Tarikatın ‘Usta’sı, ‘Yardımcı Usta’sı ve ‘Şansölye’sinde bulunuyor. Pasaportu beş yıllık vade ile elinde bulunduran 12 kişi daha mevcut. Birleşmiş Milletler’de gözlemci unvanıyla yer alan ve doğrudan Katolik Kilisesi’ne bağlı olan Malta Tarikatı, tarihteki ünlü Hospitaler Şövalyelerinin bugün aldığı isim. Fakat Malta Tarikatı pasaportunu İngiltere, ABD ve Yeni Zelanda meşru saymıyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER