Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasına itiraz edildi

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan ve hakkında adli kontrol tedbiri konulan Ekrem Dumanlının serbest bırakılmasına soruşturma savcısı itiraz etti.

Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakılmasına itiraz edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Aralık operasyonu kapsamında, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Hükümete darbeye giriştikleri şüphesiyle 14 Aralık sabahı gözaltına alınan Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı dört günlük gözaltı sonrası çıkarıldığı mahkemece, yurtdışına çıkış yasağı karşığında serbest bırakılmıştı.

Dumanlı gibi 14 Aralık sabahı gözaltına alınan ve hakimlik sorgusunda sorulara yanıt vermeyi reddeden Samanyolu TV Yayın Grubu BaşkanıHidayet Karaca ve üç kişi daha tutuklanmıştılar.

Dumanlı ve Karaca, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”,  “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “iftira” suçlarından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilmişlerdi.

Dumanlı dahil dört kişiyi serbest bırakan mahkeme, Karaca ile birlikte İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan’ın tutuklanmasına karar verdi

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER