HDP: Ali İsmail Korkmaz davasındayız

HDP Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Kayseri’de görülecek Ali İsmail Korkmaz davasının karar duruşmasına tüm duyarlı kamuoyunu çağırdı.

HDP: Ali İsmail Korkmaz davasındayız

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek karar duruşmasına çağrı yaptı.

HDP Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş imzalı açıklamada şunlar ifade edildi:

“Karar aşamasına gelen davadan tüm demokratik kamuoyunun beklentisi, faillerin caydırıcı cezalara çarptırılmasıdır. Bu ülkede gerçek barışın, gerçek demokrasinin yaşam bulması için katillerin yargılanması gerekmektedir.

“Cezasızlık politikaları sadece daha büyük yıkım ve uçurumlara neden olmaktadır. Mahkemeler katilleri aklamaktan vazgeçmelidir.

“Adalet bir gün herkes için gerekli olacaktır” şiarıyla Ali İsmail’in ailesinin ve yakınlarının yanında olduklarını belirten Beştaş, “Faillerin caydırıcı cezalara çarptırılması için davanın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”

Kayseri’de görülecek duruşmaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel’in de katılacağını belirten Beştaş, tüm duyarlı kesimleri yarın görülecek davayı takip için Kayseri’ye çağırdı.

Ne olmuştu?

Ali İsmail Korkmaz Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencisiydi.

3 Haziran günü Gezi Parkı’na destek için Eskişehir’de yapılan yürüyüşe katıldı. Polisin gaz bombaları ile saldırması üzerine kaçtığında ise sivil giyimli eli sopalı kişilerin saldırısına uğradı.

Saldırı sonrası gittiği Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde “ifadeni ver öyle gel” yanıtını aldı. Ertesi sabah yinelenen cevap üzerine karakol karakol dolaşarak ifade veren Korkmaz, ifade sonrası gittiği Eskişehir Devlet Hastanesi’nden “beyin kanaması” teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada ameliyata alınan Korkmaz’ın 4 Haziran’dan itibaren bilinci kapalıydı, 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybetti.

1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10-15 yıl hapis ve ömür boyu hapis istemiyle Eskişehir’de açılan dava güvenlik gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilmişti.

Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davada biri polis beş tutuklu sanık ile üç tutuksuz polisin yargılanıyor. Sanıklardan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan”suç kastıyla kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor. Diğer tutuklular İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu,Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar ile tutuksuz polisler Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut hakkında da “öldürmeye iştirak” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü gece gittiği hastanede ifadesini almayıp karakola yönlendiren polis Vedat Esen’in yargılandığı Eskişehir 2. Sulh Ceza Mahkemesi dosyanın Kayseri’deki ana dava ile birleştirilmesi istendi. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi henüz yanıt vermedi.

Korkmaz’ı tedavi için geldiği hastanede ortopedi servisine yönlendiren ve kas gevşetici ilaç veren doktor Hasan Gülcü hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER