Katliamın yıldönümünde Roboski'ye davet

Roboski Katliamı’nın 156’ncı haftasında biraraya gelen Roboskili aileler herkesi katliamın yıldönümünde Roboski’ye davet etti.

Katliamın yıldönümünde Roboski'ye davet

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu/Roboski ve Gülyazı/Bujeh köylerinden, 28’i aynı aileden 34 kişi Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanıyla 28 Aralık 2011’de öldürüldü.

34 kişinin aileleri katliamın 156’ncı haftasında yakınlarının mezarı başında biraraya gelerek, adalet taleplerini yineledi.

“Adalet yükün temelidir, Unutursak kalbimiz kurusun” yazılı pankart açan Roboskili aileler adına konuşan Veli Encu herkesi katliamın yıldönümünde Roboski’ye davet etti.

‘Roboski çözülürse barış olur’

“Acı, gözyaşı ve kararmış hayatlarla beraber devam eden zulmünü, baskı ve tehditlerini, hukuksuz uygulamalarını, geciken adaletini de geride bırakmış olduğumuz bir başka Perşembe’de Roboski mezarlığında adalet nöbetimizi gerçekleştiriyoruz.

“Bugün bir kez daha devletin yetkililerine ‘Roboski için adalet için failler yargılansın’ diyeceğiz. Roboski için adalet isteyen ‘Roboski bir daha asla’ deyip, mücadele edenleri değil Roboski’de 34 yakınımızı hunharca katleden katliamcı zihniyeti yargılamasını istiyoruz” dedi.

“Roboski katillerinden hesap sorulmadan arkasından dolanarak ya da üstünden geçen bir barış ve çözüm süreci samimi değildir. Bir yandan çözüm ve barış süreci için AKP hükümeti ile müzakere edilirken, diğer yandan AKP hükümeti sokaklarda çocukları katlediyor, hukuk ve yargı sistemini kullanarak yapmış olduğu katliamların faillerini aklıyor.

“‘Barış olursa Roboski çözülür’ ifadesi yerine ‘Roboski çözülürse barış olur’ diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER