HDP, DBP, DTK, CHP ve İHD Roboski'de olacak

HDP, DBP, DTK, CHP ve İHD Roboski Katliamı’nın üçüncü yıl dönümünde Roboski’de yapılacak anma törenlerine katılacak.

HDP, DBP, DTK, CHP ve İHD Roboski'de olacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 günü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 Roboskili için yapılacak olan anma törenlerine katılacak.

“Adalet için Roboski’ye” sloganıyla yapılacak anma etkinliğinin programı açıklandı.

Roboski-Der Başkanı Veli Encü, katliamın yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşecek olan anma programına ilişkin hazırlıklarının son aşamasına geldiğini söyledi.

“Bütün halklara, STK’lara sesleniyoruz, Roboski için yürüttüğümüz adalet mücadelesinde ve üçüncü yıldönümü dolan anmamızda bizleri yalnız bırakmasınlar. Mücadelemize mücadele katsınlar ve sesimize ses katsınlar.”

Program

Katliamın yıldönümünde siyasi partilerin yanı sıra Sivil Toplum Örgütleri’nin (STÖ) de ziyaret edeceği Roboski’ye 27 Aralık’ta CHP heyeti, İHD heyeti ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) temsilcileri gelerek, aileleri ziyaret edecek.

28 Aralık günü ise Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin mezarının bulunduğu mezarlığı yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüşe HDP, DBP ve DTK yöneticilerinin de katılması bekleniyor.

Yürüyüş ve mezarlıktaki anmanın ardından Roboski-Der’in bulunduğu Şantiye Mahallesi olarak belirtilen meydanda konuşmalar yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER