Kobani Belediyesi ve Dibistana Xensai çetelerden temizlendi

YPG Basın Merkezi, Kobanê Belediyesi ve Dibistana Xensai’nin DAİŞ çetelerinden temizlendiğini, 21 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Kobani Belediyesi ve Dibistana Xensai çetelerden temizlendi

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattğı saldırıların 102. gününde de sürdüğünü belirtti. Basın Merkezi açıklamasında,  “YPG/YPJ savaşçılarımız, bir yandan düzenledikleri operasyonlarla çete gruplarını işgal ettikleri noktalardan sökerken, diğer yandan özgürleştirilen alanlardaki arama-tarama faaliyetlerine devam etmektedir” denildi.

“Güçlerimizin güneydoğu cephesinde bulunan 48. cadde çevresindeki operasyonu devam etmektedir” diyen YPG,  yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

“Dün gece güçlerimiz 48. caddenin güneyine düşen Miştenur eteklerinde bir caddeyi daha çetelerden temizlemiştir. Eş zamanlı olarak 48. caddenin kuzeyinde ve Şehit Moro caddesinin doğusunda bulunan bir caddeyi de çetelerden temizlemiştir. Bu alanlarda tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüştür. 5 çete cenazesi güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.

Her iki alanda çetelere ait 16 adet kaleşnikof, 39 kaleşnikof şarjörü, 2.000 adet kaleşnikof mermisi, 2 adet BKC, 10 BKC zinciri ve 1.800 BKC mermisi, 1 adet Bruno silahı, 5 adet B7 roketatar güllesi, 11 adet elbombası, 9 adet havan güllesi, 3 adet dürbün, 3 adet telsiz, 7 adet raxt, 5 adet el yapımı mayın ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirilmiştir.”

YPG/YPJ savaşçılarının dün gece doğu cephesinde de bir operasyon düzenlediğini belirten YPG, “Bu operasyon sonucunda Kobanê Belediyesi ve Dibistana Xensai çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Bu alandaki arama-tarama faaliyetleri devam etmektedir” diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER