HDP: Üniversitelerdeki saldırılarla Roboski unutturulamaz

HDP, üniversitelerde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınayarak saldırılarla Roboski katliamının unutturulamayacağını belirtti.

HDP: Üniversitelerdeki saldırılarla Roboski unutturulamaz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, son iki günde üniversitelerde yaşanan saldırılara tepki gösterdi.

Beştaş, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde çoğu çocuk 34 insanın öldürüldüğü katliamının yıldönümü öncesinde için yapılan anmalara yönelik saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Saldırılarda 300’e yakın öğrencinin gözaltına alındığını belirten Beştaş, öğrencilerden bazılarının “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alındıklarını ifade etti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Maraş Sütçü İmam, Adana Çukurova, Ankara Gazi, İzmir Dokuz Eylül ve Bingöl Üniversitelerinde  300’e yakın öğrenci gözaltına alındı.

“Bu gözaltıların bir kısmı öğrencilerin evleri basılarak ‘makul şüphe’ üzerinden yapılırken, darbe günlerini hatırlatan ev aramalarında ‘yakalanan’ tişörtler bile öğrencilerle birlikte götürüldü.

“Devrimci, demokrat ve yurtsever üniversite gençliğine yönelik son saldırı ve gözaltıların amacı, yeni ‘güvenlik’ yasasını da işletip Roboski katliamının anılmasını ve katliamcıların teşhir edilmesini önlemektir. Ancak demokratik protestoları gözaltı ve şiddetle bastırmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de başarısızlığa mahkumdur.

“Roboski katliamını bu şekilde unutturacaklarını umanlar, yanılıyorlar. Adalet arayışında olanların kararlılığı ve mücadelesi, asker ve sivil failleri er ya da geç sanık sandalyesine oturtacaktır.

“Bilinmelidir ki, ne ırkçı grupların saldırıları ne de polis ve güvenlik yasaları üniversite gençliğinin haklı mücadelesini engelleyemeyecektir. Üniversite gençliğine yönelik bu sistematik saldırıları kınıyor, haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER