Ali İsmail Korkmaz'ın karar duruşması ertelendi

Ali İsmail Korkmaz'ın katledilmesiyle ilgili davanın karar duruşması, sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın duruşmaya böbrek rahatsızlığı gerekçesiyle katılmaması nedeniyle 21 Ocak tarihine ertelendi.

Ali İsmail Korkmaz'ın karar duruşması ertelendi

Eskişehir'deki Gezi eylemlerinde aralarında polislerin de bulunduğu bir grup tarafından dövülerek komaya giren, komada 38 gün kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın karar duruşması, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 8 sanığın yargılandığı davanın 6'ncı duruşma öncesi, Ali İsmail Korkmaz cinayetinin bir numaralı zanlısı, Yozgat E Tipi Cezaevi'nde kalan Mevlüt Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan, mahkemeye dilekçeyle başvurarak, erteleme istedi. Karayılan, gerekçe olarak da Saldoğan'ın böbreklerinden dolayı rahatsız olduğunu öne sürdü. Mahkeme başkanı da Saldoğan'ın katılmaması nedeniyle karar veremeyeceklerini ve karar duruşmasını 21 Ocak 2014 tarihine ertelediklerini duyurdu. 

Duruma tepki gösteren Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, kararın çıkmasını beklediklerini ancak katillerden birinin hasta olduğu için gelmediğini, bu nedenle kararın yine ertelendiğini söyledi. Anne Korkmaz, "Katilin hastalığı bana inandırıcı gelmiyor" dedi. Baba Şahap Korkmaz ise, duruşmaların sürekli ertelendiğini belirterek, her duruşmada farklı gerekçelerin sunulduğunu ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER