Ersin Taşdemirel: 'Kardeşimin katili korunuyor'

Balıkesir Edremit İlçesi Altınoluk mahallesinde afiş asma kavgasında 16 yaşındaki S.T.’yi öldürüp 4 kişiyi yaralayan İşletmeci İsmail Şahin’in yargı ve polis tarafından korunup kollandığı ortaya çıktı.

Ersin Taşdemirel: 'Kardeşimin katili korunuyor'
Balıkesir Edremit İlçesi Altınoluk mahallesinde afiş asma kavgasında 16 yaşındaki S.T.’yi öldürüp 4 kişiyi yaralayan İşletmeci İsmail Şahin’in yargı ve polis tarafından korunup kollandığı ortaya çıktı. ANF’ye konuşan S.T.’nin abisi Ersin Taşdemirel, dava savcısının faili Şahin’in nerede olduğunu tespit ettiklerini itiraf ettiğine, ancak yakalamak için herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çekti. Cinayetin “Bayrak indirme” olayına alet edilip Kürt halkına yönelik bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışıldığını belirten abi Taşdemirel, “Bu infazı gerçekleştiren eğer biz Kürtler olsaydık beş dakikada yakalanıp cezalandırılırdık. Ama çeteler söz konusu olunca korunup kollanıyorlar” dedi.


Balıkesir Edremit ilçesi Altınoluk mahallesinde yaşananlar, Türkiye’nin Batı illerinde Kürtlere yönelik saldırıların nasıl bir linç girişimine dönüştürüldüğünün bir göstergesi. 21 Temmuz 2014 tarihinde dört kişinin yaralandığı ve 16 yaşındaki S.T. isimli gencin hayatına mal olan saldırı, basında “çatışma” olarak lanse edilse de çeteciler tarafından işlenen bir cinayet olduğu ortaya çıktı. Saldırıda yaralanan dört kişiden biri olan S.T.’nin abisi Ersin Taşdemirel, kardeşinin 6 aydır bilinen katilinin yakalanıp cezalandırılması için mücadele veriyor. Her şeyin bir afiş asma olayından çıktığını belirten Taşdemirel, o gün yaşananları şöyle anlattı: “Ben, kardeşim ve amcaoğullarım Mahsum ve Turgut, afiş asma işi yapıyoruz. O gün her zamanki gibi konser afişlerini asmaya gittiğimizde, daha önce astığımız Aynur Doğan konser afişlerinin yırtılıp yerine ‘Yukarısı bar’ afişlerinin asıldığını fark ettik. Bunun üzerine Mahsum afiş üzerindeki iletişim telefonunu alarak neden bu şekilde davrandıklarını sormak için barı aradı. Hattın karşısında bulunan kadın, ‘Siz şu an neredesiniz? Biz birazdan size yetkili arkadaşları göndereceğiz’ diyerek telefonu kapattı.

KURŞUN YAĞMURUNA TUTULDUK

Bir müddet sonra bulunduğumuz İsmet Paşa Caddesi’ne 6 kişi geldi. Aralarından birisi ‘Mahsum kim’ diye sorduktan sonra, Mahsum’a kafa attı. Bunun üzerine tartışma çıktı. Biz de olayın büyümemesi için oradan ayrılarak kendi ofisimize giderek patronlarımıza durumu anlattık. Aradan 10 dakika ya geçti ya geçmedi, bu kez ofisin bulunduğu noktaya yaklaşık 30 kişilik bir grup geldi. Aralarında daha sonra barın işletmecilerinden mafyacı İsmail Şahin olduğunu öğrendiğimiz şahıs da vardı. Bizimle konuşmak istediklerini söylediler. Önce kabul etmedik, ancak bir tanıdığın araya girip barışmak istediklerini söylemesi üzerine biz de olayın kapanması için onları takip ettik. Yakında bulunan bir ofise götürüldük. Zorla kapıdan içeriye iteklenerek sokulduğumuz ofiste İsmail Şahin isimli şahıs, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun, Balıkesir benden sorulur, ben adama etek giydiririm” demesi ve ateş açması bir oldu. Üzerimize peş peşe kurşun yağdırdı. Kendimi nasıl dışarıya attığımı bile bilmiyorum. Dışarıya çıktığımda kardeşim S. T. ile amcaoğlum Turgut’un kanlar içinde yerde yattığını gördüm. Biz yaralılarımızla ilgilenirken, saldıranlar kaçtı.”

OLAYI ‘BAYRAK İNDİRME’ OLARAK LANSE ETMEYE ÇALIŞTILAR

Saldırı esnasında sağ bacağının kaval kemiğine yaralanan Ersin Taşdemirel, ambulans ve jandarmanın olay yerine çağırıldıktan 20 dakika sonra geldiğine dikkat çekti. Altınoluk Ekin Tıp Merkezi’ne kaldırılan kardeşinin oradan Edremit Kadıköy Körfez Hastanesi’ne sevk edilirken hayatını kaybettiğini aktaran Taşdemirel, kardeşinin vefat ettiğini ancak müşahededen çıktıktan sonra öğrendiğini söyledi. Olay sonrası Öz Balkeser adlı facebook sayfasından “ bayrak indirme” mevzusu olarak lanse edildiğine dikkat çeken Taşdemirel, “Meğer aynı gün bizi suçlamak için gidip barın bayrağını indirip semtteki Kürtlere yönelik bir linç girişimi hazırlamışlar. Allahtan bu provokasyonları tutmadı” dedi.

İLK DURUŞMA 13 OCAK’TA

Kardeşinin ölümünden sonra iki kişi tutuklanırken olayın asıl faili olan İsmail Şahin’in kaçmasına göz yumulduğuna dikkat çeken Taşdemirel, olaydan tam 6 ay sonra dava açan savcının Şahin’in İstanbul’da olduğu istihbaratını aldıklarını söyledi, ancak bu yönde hiçbir işlem yapılmadığını aktardı. Taşdemirel , “Bu infazı gerçekleştiren eğer biz Kürtler olsaydık beş dakikada yakalanıp cezalandırılırdık. Ama çeteler söz konusu olunca korunup kollanıyorlar” diye konuştu. İlk duruşmanın 13 Ocak 2015 tarihinde görüleceğini bildiren Taşdemirel, kardeşinin katili cezalandırılana kadar bu işin peşini bırakmayacağını vurguladı.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER