'En meşru hakkımızı kullanıyoruz'

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı halk öz savunma birlikleri oluşturdu. Öz savunma birlikleri DAİŞ saldırılarına karşı kentte YPG güçleri ile birlikte direnişte yer aldı ve yer almaya devam ediyor.

'En meşru hakkımızı kullanıyoruz'
Kobanê'de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı halk öz savunma birlikleri oluşturdu. Öz savunma birlikleri DAİŞ saldırılarına karşı kentte YPG güçleri ile birlikte direnişte yer aldı ve yer almaya devam ediyor. Öz savunma birliklerinde yer alan Welid Şerif, Müslüm İsmail ve Mihemmed İbrahim ANF’ye konuştu.


ŞERİF: TOPRAĞIMIZA GÖZ DİKENLERE KARŞI SAVAŞIYORUZ

Welid Şerif (42): Kobanê'nin batısındaki Zorava köyünde yaşıyordum. Saldırılardan önce YPG güçleri bizleri öz savunma konusunda eğitti. Son büyük saldırı başladığında biz de YPG güçlerinin yanında yerimizi aldık. YPG'nin bize verdiği öz savunma eğitimi DAİŞ çetelerinin saldırdığı zaman, savunmamızı yapmamız ve çocuklarımızı katliamdan kurtarmada çok etkili oldu. Biz de YPG güçlerinin yanında DAİŞ çetelerine karşı savaştık. Daha sonra kente geldik, kent savaşı başlayınca da savunma direnişini sürdürdük.

Biz YPG’nin geri savunma hattında, mahalle ve sokaklarda oluşturduğu savunma ağı içerisinde yer alıyoruz. Mahalle ve sokaklarda her an, her saat YPG güçlerinin yanında nöbet tutuyoruz. Biz burada onurumuz ve kimliğimizi savunuyoruz. Meşru savunma yapıyoruz, kimsenin malına mülküne de saldırmadık.

DAİŞ çeteleri bizim toprağımıza, çocuklarımıza saldırdı ve biz de buna karşı en kutsal savunma hakkı olan meşru savunmamızı yapıyoruz. Kimse de bizden DAİŞ’e boyun eğmemizi beklemesin. İyi bir savunma eğitimi aldık ve ne yapacağımızı, sokakları, mahallelerimizi nasıl savunacağımızı, YPG güçlerine nasıl yardımcı olacağımızı biliyoruz.

DAİŞ çeteleri hiçbir şekilde mahallelerimize giremez, her an, her saat bizim kontrolümüz altında. Kobanêlilere, geri dönmeleri ve öz savunmada yer almaları çağrısında bulunuyorum. YPG güçlerinden öz savunma eğitimi alan herkes savunma savaşına katılabilir.

İSMAİL: GECE NÖBET GÜNDÜZ TEMİZLİK

Müslim İsmail (46): YPG savaşçılarının yanında, geceleri nöbet tutuyoruz, sırasıyla. Gündüzleri de sürekli mahallede bulunuyoruz. Mahallelerimizdeki sivillerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Örneğin ben öz savunmanın yanı sıra çöplerin toplanması işini de üstlendim. Kardeşim ile birlikte öz savunma birliklerinde yer alıyordum. Kardeşim Sıtkı Xelil 29 Kasım günü Türkiye tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit düştü. Ben de hala öz savunma direnişinde yer almaya devam ediyorum. Kobanê’de her alan bizim için bir mevzidir, sokaklarımızı temizlemek, sivillerin ihtiyaçlarını karşılamak da bir mevzi görevidir.

Kimse ‘elimden bir şey gelmez’ demesin. Herkesin Kobanê’de yapabileceği bir iş ve çalışma var. Burada çok sayıda sivil yaşıyor. Tüm Kobanê halkını da geri gelerek savunmada yer almaya çağırıyorum.

İBRAHİM: BURADA ONUR VE ÖZGÜRLÜK SAVAŞI VERİYORUZ

Mihemed İbrahim (34): Hayatım boyunca Kobanê’den hiç ayrılmadım. 5 çocuğum var, ben burada sokağımı ve mahallemi koruyorum. YPG kent savaşı ile birlikte sokak ve mahallelerde çok güçlü bir savunma sistemi kurdu. DAİŞ çetelerinin saldırılarının en yoğun geliştiği dönemde bile savunma sistemi dağılmadı.

Şimdi sistemimiz daha da güçlü. Kent savaşı konusunda çok tecrübe de kazandık. Nasıl hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. Burada onur ve özgürlük savaşı veriyoruz. Toprağımıza saldıran DAİŞ çeteleri bizim sonuna kadar savaşacağımızı bilsin. YPG güçleri bize uzun bir süre önce savunma eğitimi verdi. Biz başlarda buna anlam veremiyorduk, şimdi daha iyi anlıyoruz.

Öz savunma birlikleri eğitilmemiş olsaydı çok sayıda sivil, DAİŞ çetelerinin katliamına maruz kalacaktı. Özellikle gençlerimize, Kobanê’ye gelmeleri ve direnişi büyütmeleri çağrısında bulunuyorum. Bu bir meşru savunma savaşıdır, halklı bir savaştır ve siz de bu savaşta yer almak için Kobanê direnişine katılın.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER