Peşmerge IŞİD'in iki büyük saldırısını kırdı

Her iki cephede de IŞİD'in tank ve zırhlı araçlar kullandığını belirten YNK Giwer Komitesi Sözcüsü Raşad Gelali, ''Peşmerge Güçleri

Peşmerge IŞİD'in iki büyük saldırısını kırdı
 Peşmerge Güçleri Giwer-Mahmur cephelerinde IŞİD’in iki büyük saldırısını kırdı. 

Şengal’deki operasyonda ağır darbe alan IŞİD bu defa da Giwer-Mahmur cephelerine saldırdı. Dün akşam saatlerinde başlayan saldırılar hakkında BasNews’e bilgi veren YNK Giwer Komitesi Sözcüsü Reşad Gelali, IŞİD’in Giwer-Mahmur cephelerine iki ayrı saldırı düzenlediğini ve bu saldırıların Peşmerge Güçleri tarafından püskürtüldüğünü söyledi. 

IŞİD’in zırhlı araçlarla Giwer nahyesinin Guşaf köyündeki Peşmerge karargahına saldırdığını belirten Gelali, ikinci saldırının da Mahmur’a bağlı Wadil İrab köyünde gerçekleştirildiğini söyledi. 

Her iki cephede de IŞİD’in tank ve zırhlı araçlar kullandığını belirten Raşad Gelali, ”Peşmerge Güçleri her iki saldırıda da IŞİD üyelerine sert yanıt verdi. Koalisyon uçakları da IŞİD birliklerini vurdu” dedi. 

BasNews’in bölgedeki Peşmerge kaynaklarından aldığı bilgiye göre Mahmur cephesindeki saldırıda çok sayıda IŞİD üyesi öldürülürken, örgüte ait bir Hummer zırhlı aracı da Peşmergelerin eline geçti. 

Giwer’deki saldırılarda ise, bomba yüklü araçla Peşmerge Birliği’ne saldırı gerçekleştirildi. Patlama sonucu bazı Peşmergelerin yaşamlarını yitirdiği öğrenildi. /
 Basnews 
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER