Barzani’den Noel mesajı: Kara bulutların dağılması yakındır

Kürdistan Bölge Başkan Mesud Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Barzani’den Noel mesajı: Kara bulutların dağılması yakındır
 Kürdistan Bölge Başkan Mesud Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.Kürdistan Bölge Başkanlığı’nın resmi sayfasında yer alan mesajda, Mesud Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki Hristiyanlardan, topraklarını terketmemelerini istedi. 

IŞİD  tehdidinden dolayı evini barkını tek eden Hristiyanların da mağdur olduğunu vurgulayan Barzani, “Hıristiyanlar bu ülkenin asli ve aziz bir topluluğudur. Onların acısını ve sorunlarını anlıyorum” dedi.Kürdistan Bölge Başkanı, “Terörün, radikalizmin ve canavarlığın hiçbir geleceği olmadığını” dile getirerek “Hristiyanlar’ın örgütün işgalinde bulunan bütün topraklarını kurtaracağız” dedi. 

Barzani mesajında şu ifadeler yer verdi: 

”Kürdistan hepimizin ülkesidir. Hristiyan kardeşlerimizin refahı, arzuları, talepleri ve haklarına saygı gösterilmeli. Hep beraber yaşamamız lazım. Barış ve refah dolu bir ülkeyi yeniden inşa etmeliyiz. Binlerce yıl ülkemizde beraber yaşamamızın kaynağı olan çokkültürlülüğü daha de derinleştirmemiz lazım.” 

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ayrıca halktan sabırlı olmalarını isteyerek, “kara bulutların tümüyle dağılması yakındır” dedi
Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2014, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER